Huawei P20 Lite se poodhaluje na fotografiích aktualizováno

Huawei P20 Lite se poodhaluje na fotografiích [aktualizováno]
2018-02-08T21:25:18+02:00
• 8. 2. 2018
3

Aktualizováno 8. 2. 21:30

Nakonec jsme ani nemuseli dlouho čekat a máme zde fotografie nepředstaveného mobilu Huawei P20 Lite. Výrobci se asi bude těžko vysvětlovat podobnost v některých ohledech s iPhonem X.

Kromě těchto fotografií se dozvídáme i některé specifikace. Úhlopříčka má být 5,8palců s rozlišením 2280 x 1080 pixelů. Samozřejmě se jedná o poměr stran 18:9 (2:1). K dispozici bude USB C a konektor pro sluchátka. Předpokládá se využití procesoru Kirin 659 se 4 GB operační paměti.

Původní článek 8. 2. 7:44

Ačkoliv se blíží největší veletrh kolem mobilních telefonů, tak někteří výrobci si raději plánují oddělené akce na pozdější datum. Mezi takové patří pravděpodobně i Huawei, který by měl uvést novinky v březnu v Paříži. Již jsme zaslechli nějaké informace o mobilech Huawei P20, které nabídnout například tři foťáky na zadní straně a výřez v displeji po vzoru firem jako Essential a Apple.

Huawei P20 přijde rovnou s Androidem 8.1

Nyní se na internet dostávají informace z úřadu pro telekomunikace (FCC), jež zmiňují pravděpodobnou existenci dalšího modelu z nové série. Konkrétně by se mělo jednat o Huawei P20 Lite. Bohužel neznáme konečnou podobu ani údajné specifikace, ale vzhledem k názvu, měla by novinka zapadat do nižších kategorií. K dispozici máme jen nákres, který odhaluje některé vlastnosti.

Je evidentní, že displej bude mít výřez pro foťák a reproduktor. Zadní strana ponese duální foťák a pravděpodobně i čtečku otisků prstů. Z dat dostupných z FCC se dozvídáme, že baterie bude mít kapacitu 2900 mAh a bude podporovat rychlé nabíjení. V základu se bude nabízet podpora dvou SIM karet a WiFi 802.11 n. Dále se dá počítat s USB C a infra senzorem pro ovládání domácí elektroniky.

Huawei Mate 10 – 3 verze, ale k nám dorazí jen dvě

Ještě si budeme muset počkat minimálně na další úniky, nebo až na konečné představení všech novinek, které si pro nás připravila společnost Huawei. Otázkou je, který mobil bude dostupný na kterém trhu.

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

4gb ram? chacha

fakt nerozumím tomu, proč se musí kopírovat i designový faily a tím nemyslím jen ten výřez

Petr Hošek

8. 2. 2018, 22:33

Hlavně ten výřez je uchvatnej,apple už omezuje výrobu X, tak je třeba ho napodobovat… Hujahej už neví jak by prodal… Ani zadarmo…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat