Na trh přichází nová značka Koolnee, první model ale asi moc neoslní

Na trh přichází nová značka Koolnee, první model ale asi moc neoslní
2018-01-20T15:09:54+02:00
• 20. 1. 2018
4

V loňském roce se objevilo několik nových hráčů na poli s mobilními telefony. Seznámili jsme vás s Meiigoo či s Gretelem. Ke konci loňského roku vznikla další firma, ta se jmenuje Koolnee a přichází s modelem Koolnee K1 z nižší střední třídy.

Slabá kopie Samsungu Galaxy S8

Koolnee se se svým prvním telefonem rozhodl okopírovat svého jihokorejského konkurenta Samsung a jeho model Galaxy S8. Zatímco S8 spadá mezi nejvýkonnější telefony na trhu, tak Koolnee K1 oplývá spíše dobrým designem, než výkonem. Koolnee K1 nabídne svému uživateli osmijádrový procesor od MediaTeku s označením MT 6750T a taktovaným na 1,5 GHz. Operační paměť má 4 GB, což je v současnosti průměr. Avšak interní paměť má 64 GB, a to je poměrně dobrá hodnota na telefon v této cenové kategorii.

Oproti tomu po designové stránce je Koolnee K1 značně podobný Galaxy S8 a nabízí 6,01″ displej s 2K rozlišením obrazovky. Navíc sklo obrazovky je zaoblené na všech čtyřech stranách a samotný displej má jen minimální rámečky na levém a pravém boku zařízení. Co se týče fotoaparátu, tak na zadní straně je duální snímač s 16 a 2 MPx, zatímco na přední straně je selfie kamerka s 8 MPx.

Výraznou nevýhodou telefonu je jeho operační systém. Ten má v sobě dnes již starý Android 7, nikoli aktuální Android 8. Průměrná je i baterie, která má necelých 3 200 mAh, což je dle našeho mínění na telefon se 6″ obrazovkou méně, než by bylo radno. Výrazným plusem pro Koolnee K1 je jeho příznivá cena 150 amerických dolarů, což v přepočtu dělá 3 100 Kč.

Zdroj: kimovil.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

René Fírek

20. 1. 2018, 20:40

Moc pěkný telefon.

Nemyslím že kůlník 1 je nějak horší než protěžovaný Samsung. Android má stejný, baterii ještě lepší a cenově naprosto dostačující. Proč kupovat předražené telefony, když bohatě pro normální spotřebitele, jak říkáme my na Ghizcina tohle stačí. Možná milý pane by nebylo na škodu, třeba si telefon vyzkoušet. Ale kdo chce, ať vyhazuje peníze za předražené telefony, když už se soudruzi v Číně začali pečlivěji starat o výrobu.. Za mě Kůlník je špica.. S pozdravem Jančík Zdeněk Praha

nejde jen o výrobní náklady, ale i o následný servis a aktualizace. netvrdím, že je Samsung příkladný, ale určitě na tom bude lépe, než tenhle výrobce

Ján Valkovič

22. 1. 2018, 15:08

Netuším prečo, ale po prečítaní článku som si spomenul na BLU, o tejto firme vychádzajú len 2 druhy článkov, že predstavili nový telefón a že v niektorom z ich telefónov bol objavený adware, spyware, prípadne nejaký iný druh malware ;)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat