Oficiálně: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+

Oficiálně: Samsung Galaxy S8 a Galaxy S8+
2017-03-29T17:10:09+02:00
• 29. 3. 2017
9

Jedny z nejočekávanějších smartphonů letošního roku byly dnes konečně oficiálně představeny. A jelikož nás úniky všemožných informací zaplavovaly posledních několik týdnů, šlo v podstatě jen o potvrzení již známých věcí. Na rozdíl od modelů S7 a S7 edge došlo k znatelnému designovému posunu oproti předchozí generaci, a tak budou Galaxy S8 a S8+ více vynikat. Podobně bychom mohli mluvit i o výbavě, která je opět špičková a znovu se setkáváme i s nějakými těmi inovacemi navíc.

Galaxy S8 a Galaxy S8+

„Samsung Galaxy S8 zahajuje novou éru designu i skvělých služeb chytrých telefonů a otevírá tak nové cesty ke vnímání světa,“ řekl DJ Koh, prezident divize mobilní komunikace společnosti Samsung Electronics. „Galaxy S8 je důkazem toho, že dokážeme znovu získat důvěru zákazníků zcela novým vymezením bezpečnostních možností, a stane se novým milníkem trvalého odkazu chytrých telefonů Samsung.“

V minulých letech šlo vidět, že Samsung zkouší nové designové prvky doplněné o nestandardní technologie. V podstatě uvedl vždy normální mobil se standardní konstrukcí a následně verzi Edge nabízející něco navíc. Letos došlo k úplnému posunu, obě verze disponují zahnutým displejem po stranách.

Liší se tak jen velikostí úhlopříčky. Kromě toho se Samsungu podařilo zmenšit prostor nad i pod displejem, takže ve výsledku je přední strana tvořena právě zobrazovacím panelem. To si samozřejmě vyžádalo nějaké ústupky. Zmizelo tlačítko pod displejem, což se dotklo také čtečky otisků prstů. Ta je nově na zadní straně. Samsung se tak zbavil ikonické vlastnosti svých top modelů.

Srovnání Galaxy S7 a Galaxy S8

Dá se počítat, že v příštím roce dojde k dalšímu posunu – pravděpodobně se dočkáme integrace čtečky otisků prstů přímo do displeje, což zajisté přinese další možnosti. Jedná se sice o spekulaci, ale celkem logickou.

Dnešní novinky rozhodně zaujmou svým designem, přičemž ani výbava nezůstala pozadu. Samsung konkrétně použil nejnovější procesory nejen z vlastní distribuce. I letos budou k dispozici verze se Snapdragony. V oblasti paměti RAM zůstal při novém standardu, tedy 4 GB. Ačkoliv se připravuje varianta s 6 GB, tak bude dostupná jen na asijském trhu, pravděpodobně i ve variantě Dual SIM.

Celkově se novinky dají popsat jako nejmodernější smartphony na současném trhu. Nabízejí špičkový hardware, za který si výrobce nechá dobře zaplatit. Zároveň si tak zřejmě vylepší pověst po neúspěchu s Galaxy Note 7.

Z tiskové zprávy

  • Prémiový fotoaparát: Samsung Galaxy S8 je vybaven 8Mpx předním fotoaparátem se světelností f/1,7 a chytrým automatickým ostřením a 12Mpx zadním fotoaparátem se světelností f/1,7 a snímačem Dual Pixel, který zaručuje maximální kvalitu snímků při zhoršených světelných podmínkách, jejich vysokou ostrost a dokonalejší zpracování.
  • Nekompromisní výkon: Výkon a konektivitu v zařízení Galaxy S8 zajišťuje vůbec první 10nm procesor. Telefon je rovněž vybaven gigabit-ready technologiemi LTE a Wi-Fi, které dokáží podporovat přenos až 1 Gb/s, a tedy rychlé stahování souborů bez ohledu na jejich velikost.
  • Propracovaný systém zábavy: Jako první mobilní zařízení na světě je Galaxy S8 certifikován UHD Alliancí jako MOBILE HDR PREMIUMTM. Při sledování pořadů zprostředkovává přesně tak syté barvy a kontrast, jak je filmoví tvůrci zamýšleli. Kromě toho nabízí Galaxy S8 o třídu vyšší herní zážitky díky realistické špičkové grafice a herní balíček Game Pack, který obsahuje nejlepší herní tituly včetně několika titulů na platformě Vulkan API.
  • Světový standard z hlediska mobilní bezpečnosti: Samsung Galaxy S8 je postaven na platformě Samsung Knox, která splňuje bezpečnostní parametry obranného průmyslu. Kromě toho nabídne Galaxy S8 širokou škálu biometrických technologií, mezi jinými čtečku otisků prstů, snímač oční duhovky a rozpoznávání obličeje, takže si uživatelé mohou zvolit způsob biometrického zabezpečení, který jim vyhovuje nejlépe.

Specifikace Galaxy S8

  • Procesor: Snapdragon 835, Osmijádrový (4x 2,3 GHz + 4x 1,7 GHz)
  • RAM: 4 GB (LPDDR4)
  • Úložiště: 64 GB
  • Displej: 5,8” Quad HD Super AMOLED, 2960 x 1440 px (571 ppi)
  • Fotoaparáty:
    • Zadní: 12 MPx (f/1.7, OIS, autofokus)
    • Přední: 8 MPx (f/1.7)
  • Rozměry: 148,9 x 68,1 x 8 mm, 152 g
  • Baterie: 3 000 mAh, rychlonabíjení, bezdrátové nabíjení Qi/PMA
  • Konektivita: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v5.0 LE, NFC, USB 3.1, ANT+
  • Lokalizace: GPS, Glonass, Beidou, Gallileo
  • Systém: Android 7.0 Nougat, Samsung Experience 8.1
  • Zabezpečení: čtečka otisků prstů, čtečka oční duhovky, Knox 2.8
  • Odolnost: IP68

Specifikace Galaxy S8+

  • Procesor: Snapdragon 835, Osmijádrový (4x 2,3 GHz + 4x 1,7 GHz)
  • RAM 4 GB (LPDDR4)
  • Úložiště: 64 GB
  • Displej: 6,2” Quad HD Super AMOLED, 2960 x 1440 px (529 ppi)
  • Fotoaparáty:
    • Zadní: 12 MPx (f/1.7, OIS, autofokus)
    • Přední: 8 MPx (f/1.7)
  • Rozměry: 159,5 x 73,4 x 8,1 mm, 173 g
  • Baterie: 3 500 mAh, rychlonabíjení, bezdrátové nabíjení Qi/PMA
  • Konektivita: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 LE, NFC, USB 3.1, ANT+
  • Lokalizace: GPS, Glonass, Beidou, Gallileo
  • Systém: Android 7.0 Nougat, Samsung Experience 8.1
  • Zabezpečení: čtečka otisků prstů, čtečka oční duhovky, Knox 2.8
  • Odolnost: IP68

Dostupnost Galaxy S8 a Galaxy S8+

Oficiální dostupnost nám již potvrdili dva mobilní operátoři. U T-Mobilu bude základní verze Galaxy S8 stát 21 999 Kč, přičemž u Vodafonu jej získáte za 21 977 Kč. Galaxy S8+ přijde u T-Mobile na 24 999 Kč, Vodafone jej bude prodávat za 24 977 Kč.

Vodafone si navíc vyjednal exkluzivní dostupnost na českém trhu. Pakliže si předobjednáte jakýkoliv model do 19. dubna, tak operátor odešle mobil na vaši adresu již 20. dubna – doručení bude do 3 pracovních dnů. V oficiální nabídce budou top modely od 28. dubna.

Samsung DeX

Mezi příslušenstvím také najdeme speciální dockovací stanici, do které vložíte Galaxy S8(+), čímž získáte možnost rozšíření o klávesnici, monitor a myš. V podstatě tak učiníte ze svého smartphonu menší náhradu za menší počítat. Již v začátku se počítá s podporou aplikací jako Microsoft Office a Adobe.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jan Hruška

1. 4. 2017, 21:50

Vypada extremne dobre, muj pristi mobil je jasny, pokud neprijde jeste neco lepsiho :) velikostne staci i s8, se mi libi ze neni oproti plus vubec osizena

Martin Blažej

1. 4. 2017, 19:45

Mám ho předobjednaný, doufám že nezklame

Jako špatně nevypadá ale ta čtečka no tohle mě přesvědčilo o skutečnosti že jsi počkám na Note 8 a doufám že ji dopředu zase vrátí ať je to jakýmkoliv způsobem jinak se mnou Note 3 ještě nějaký ten rok pobude. Je sice hezké ze mobil půjde odemknou ksichtem nebo očima ale bohužel s tím nezaplatím Samsung Pay tu není a ČSOB nanákupy se nedávno naučila použít čtečku otisků tak že i Iris je mi k ničemu.

Karel Korytak

30. 3. 2017, 14:05

At si říká kdo chce, co chce. Ja už mám předobjednano :P

No, pro mě důležité užitné vlastnosti poskytne i stroj za poloviční, ne-li třetinovou cenu. Čtečka na zádech vysoko vedle čočky, to 15cm ukazovák. Telefon nosím v pouzdře, už jsem rozbil tolik displejů, že musím. Když mi tohle upadne, bude po něm. Výkon? Nic nového nepřináší. Skutečnou inovací bude až vyřešení problému baterie – už jsem alergický na jednodeňky (s bídou). K čemu dělo, když na cesty musím tahat powerbanku? Dokud se tohle nezmění, nebudu za nadupané stroje utrácet zbytečné peníze…

S8 Rozhodně nezklamala a SAMSUNG ukázal, že nové inovace opravdu umí! Velký display v relativně malém těle je při dnešním používáním telefonu opravdu obrovská výhoda! Propojení alá PC nevyužiju, ale kdo ví kdy se to může hodit.Procesor je excelentní a další vylepšení potěší. Jsem rád, že tlačítko pro BIXBY jde navolit i na něco jiného. Rozhodně to není další nudná placka.Mít na vlajkové lodi takto úzké rámečky bude asi snem většiny světových výrobců.

Škoda, že nemáte taky nějaké vlastní video s vašemi názory.

Přemysl Vaculík

VIP 29. 3. 2017, 20:12

Nás také mrzí, že jsme nedostali příležitost, ale Samsung si vybírá, komu dá předběžný přístup. Že si zvolil jen dvě redakce v ČR, je jedna věc. Na druhou stranu si raději počkáme na běžnou recenzi, při které prověříme zařízení pořádně.

Vojta Vilímec

29. 3. 2017, 19:12

A kdy začnou zlevňovat S7 a S7 Edge?

Přemysl Vaculík

VIP 29. 3. 2017, 19:22

Možná ano, ale bude to ještě nějakou dobu trvat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat