Top model od Sony nebude mít 3.5mm jack spekulace

Top model od Sony nebude mít 3.5mm jack [spekulace]
2018-01-22T06:50:52+02:00
• 22. 1. 2018

Aktualizováno 22. 1.

Do začátku největšího veletrhu kolem mobilních telefonů zbývá ještě nějaký čas a výrobci mobilních telefonů dokončují přípravy. Nyní se díky telekomunikačnímu úřadu z USA dozvídáme zajímavé informace kolem nadcházejícího top modelu od Sony. Konkrétně se dokumentace zmiňuje, že nový top model nebude mít pravděpodobně konektor na sluchátka (3.5mm jack).

Znamenalo by to, že by novinka nejen následovala trend 18:9 (2:1) displejů, ale také byste se museli spoléhat jen na USB C. Naštěstí si Sony zřejmě všimlo názorů případných zákazníků a součástí balení bude konektor poskytující možnost nabíjení a poslechu zároveň (rozdvojka).

Dále se dozvídáme rozměry, které činí 152,79 x 72,42 mm a displej bude mít 5,7 palců s poměrem stran 18:9 (2:1). Spekuluje se, že by se mělo jednat o OLED panel se 4K rozlišením. Lze očekávat, že se postupně dozvíme více informací, ale zatím nejsou dostupné. Případně se Sony může tentokrát podařit vše utajit na poslední chvíli a my se vše dozvíme na MWC v Barceloně, kam vyráží i náš tým.

Původní článek 13. 1.

Sony představilo na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas několik nových smartphonů, přičemž jeden z nich nastínil budoucnost dalších novinek. Následně Don Mesa, viceprezident pro marketing v USA, potvrdil, že společnost plánuje širší nasazení duálních foťáků u dalších Xperií.

Do této chvíle Sony odolávalo tomuto trendu a smartphony Xperia měly vždy po jednom foťáku na přední a zadní straně. Až novinka Xperia XA2 Ultra nabízí duální přední foťák. Z vyjádření zástupce společnosti vyplývá, že se dočkáme i modelů, které budou obsahovat duální sestavu senzorů i na zadní straně. Je docela možné, že právě nadcházející novinka nabídne duální foťáky na přední a zadní straně kromě zcela nového designu.

Současné novinky

Budoucnost také v OLED panelech?

V tomto týdnu se navíc objevila informace, že Sony vytvořilo pracovní místa pro inženýry pracující v oblasti OLED displejů. Samozřejmě nelze tvrdit, že právě nadcházející novinka bude disponovat tímto panelem, ale je možné, že se v tomto roce objeví nějaký smartphone s novým typem displeje. Sony doposud nepoužilo OLED technologii v mobilních telefonech.

Ač se jedná o spekulace, zatím to vypadá, že Sony nenabídne jen nový design, ale představí zcela nové zařízení, které nabídne novinky v každé oblasti. Ostatně i Don Mesa nastínil, že se Sony chce soustředit zejména na konzumaci obsahu a fotografické schopnosti.

Nyní si musíme počkat, co vlastně Sony představí na blížícím se veletrhu MWC. Případně chystá něco zásadnějšího na pozdější veletrh IFA v Berlíně.

Zdroje: engadget.com, xperiablog.net, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat