Opera získává ochranu proti těžení virtuální měny

Opera získává ochranu proti těžení virtuální měny
2018-01-25T07:00:24+02:00
• 25. 1. 2018

Již třetím týdnem můžeme plně využívat ochrany proti těžení kryptoměn na našich stolních počítačích. Opera tímto krokem však nekončí a vydává aktualizaci se stejným obsahem i na svůj mobilní prohlížeč Opera Mini. Aktualizace nemine zařízení se systémem Android i iOS.

Opera vysvětluje, jak ochrana v nové aktualizaci proti těžbě virtuální měny funguje:

„Nová ochrana proti těžení kryptoměn se samovolně aktivuje, pokud uživatel povolí na svém Opeře blokovač reklam, takzvaný „ad blocker“. Ten lze aktivovat v nastavení aplikace. Výsledkem tohoto kroku bude automatická detekce a odstranění těžících skriptů, které jsou zákeřně vepsány do kódu webové stránky.“

Jak těžba funguje a jak se projevuje?

Zmíněné skripty pro těžení kryptoměn (nejčastěji zmíněného Bitcoinu) fungují na bázi maximálního využití procesoru zařízení. Ten vám následně „těží“ virtuální měnu pro autora skriptu. Pro uživatele to tedy znamená, že se zařízení může přehřívat a baterie bude mít pouze zlomek její standardní výdrže. U slabších telefonů to může znamenat také zpomalení celého systému. Celé této nežádoucí aktivity si uživatel při nejhorším vůbec nemusí všimnout.

Společnost Opera Software pro eliminaci tohoto neduhu také založila webovou stránku zabývající se detekcí „nakaženého“ zařízení. Zjistit, zda váš počítač či telefon bez vašeho vědomí také těží virtuální měnu, si můžete skrze tento odkaze.

Zdroj: operasoftware.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat