Nový headset Mirage Solo z dílny Lenova a Googlu

Nový headset Mirage Solo z dílny Lenova a Googlu
2018-01-13T08:40:44+02:00
• 13. 1. 2018

Pokud jde o testování nových technologií společnosti Google, jako první na seznamu je většinou výrobce Lenovo. Skvělým příkladem je například projekt Google Tango, který nakonec nebyl tak úspěšný, jak se na první pohled mohlo zdát. Pravým opakem by však nyní mohl být produkt pod názvem Daydream VR, respektive Lenovo Mirage Solo.

Jedná se o sluchátka, jejichž mozkem je takzvaný WorldSense. Ten dokáže sledovat vaše pohyby, a to aniž by potřeboval externí senzory, podobně jako ostatní samostatné náhlavní soupravy. Známý Daydream ovladač vám navíc umožní interakci s virtuálním světem.

Lenovo Mirage Solo a hardwarové specifikace

Lenovo u svého produktu slibuje zorné pole v podobě 110°, což mimo jiné nabízí například i konkurenční Oculus Rift, či dokonce HTC Vive. Speciální headset je poháněn platformou Snapdragon 835 VR. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se postará operační paměť s kapacitou 4 GB. Oproti konkurenci tak bude disponovat špičkovým výkonem.

Zařízení Lenovo Mirage Solo by mělo vydržet až 7 hodin na jedno nabití, což je mnohem déle, než jsme zvyklí. Průměrná doba přehrávání v rámci VR byla doposud vždy na nižších hodnotách. Lenovo mimo jiné prohlásilo, že díky konstrukčnímu zpracování budou uživatelé moci používat také své brýle.

Společnost Lenovo se prozatím s finální cenou nepochlubila, ovšem podle analytiků se bude produkt pohybovat pod hranicí 400 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 8 400 Kč bez DPH.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat