Rychlý Face Unlock zamíří také na starší modely OnePlus 5, 3 a 3T aktualizováno

Rychlý Face Unlock zamíří také na starší modely OnePlus 5, 3 a 3T [aktualizováno]
2018-01-13T09:20:58+02:00
• 13. 1. 2018
3

Aktualizováno 13. 1.

CEO OnePlus, Carl Pei, v rámci veletrhu CES v Las Vegas opět potvrdil, že rychlé odemykání Face Unlock z modelu OnePlus 5T přijde i na starší modely. První jsme se dozvěděli, že se dočkají majitelé OnePlus 5, ale nyní ještě jednou zopakoval, že funkci mohou očekávat uživatelé i na smartphonech OnePlus 3 a OnePlus 3T.

Carl Pei přímo uvedl, že nevidí důvod nechávat toto softwarové vylepšení jen na jednom mobilním telefonu, když jej lze jednoduše implementovat na starších zařízeních. Zřejmě se jedná o nástin strategie, kdy OnePlus nebude vytvářet exkluzivitu v rámci softwaru.

Původní článek 26. 12.

Model OnePlus 5T byl představen jako telefon, který disponuje čtečkou otisků prstů na zadní straně zařízení. Přesunutí snímače prstů byl poměrně razantní krok pro společnost OnePlus, neboť doposud byla čtečka k nalezení vždy na přední straně telefonu.

Nejedná se samozřejmě o kdo ví jaké šťastné řešení pro všechny uživatele, výrobci však mnoho možností nezbývalo. Společnost OnePlus se rozhodla implementovat technologii pod názvem Face Unlock. Ta ke své činnosti využívá přední fotoaparát sloužící k analýze 100 bodů na tváři.

Podle zkušeností kolegů ze zahraničního serveru XDA Developers se jedná o velmi dobrou funkci. Bohužel se novinka objevila exkluzivně jen na OnePlus 5T, tedy alespoň prozatím. Podle tweetu od Carl Pei, jednoho ze spoluzakladatelů společnosti OnePlus, je více než jasné, že se Face Unlocku dočkáme také u modelu OnePlus 5 (recenze). Není prozatím jisté, kdy se nového instalačního balíčku dočkáme, který by novinku přinesl. 

Face Unlock: bude bezpečný?

Jak jsem již zmiňoval výše, funkce využívá přední kameru, nespoléhá se tedy na žádný speciální hardware, jako třeba u iPhonu X. Není tedy divu, že se tato funkce mohla dostat také na starší model OnePlus 5. Samozřejmě máme radost, že podobná funkce na tento model dorazí. Nicméně musím se k tomu také vyjádřit.

Je skvělé, že OnePlus přišlo na způsob, jak Face Unlock využívat i bez dalšího přidaného hardwaru, tak jako to má Apple. Bohužel jsem k tomu trochu skeptický. Nejsem si totiž úplně jistý, že by se jednalo o kdo ví jak bezpečnou funkci, rozhodně nedosáhne takových kvalit, jako Face ID v podobě Applu.

Jen přece Apple musel vytvořit zcela nový hardware a také přizpůsobit systém novým funkcím. Troufám si říci, že Face Unlock od OnePlus bude jednodušeji prolomitelný.

Zdroje: xda-developers.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Karel Straka

26. 12. 2017, 10:04

Za mě i trochu zbytečný když mám čtečku vpředu, ale aspoň to můžu vyzkoušet, když to přijde.

Zdeněk Koutský

VIP 26. 12. 2017, 14:13

Zbytečné to možná je, na druhou stranu se velmi rychle OnePlus vyrovnává konkurenci.

Karel Straka

26. 12. 2017, 18:12

To ano :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat