iPhone X: V tomto roce se dočkáme dvou nových modelů s OLED panely

iPhone X: V tomto roce se dočkáme dvou nových modelů s OLED panely
2018-01-06T10:27:46+02:00
• 6. 1. 2018

Zpráva společnosti KGI, která byla zveřejněna v listopadu loňského roku, obsahovala informaci, že americká společnost sídlící v Cupertinu pracuje na dvou nových telefonech. Jednalo se o smartphony s OLED displejem, přičemž dočkat jsme se jich měli v průběhu roku 2018.

Přesněji jde o aktualizovanou verzi iPhonu X s 5,8palcovým displejem a větší model s velikostí 6,5 palce. Aktuálně zveřejněná zpráva tuto informaci do jisté míry potvrzuje. Podle zahraničního serveru 9to5mac bude i nadále jihokorejský výrobce Samsung hlavním dodavatelem OLED panelů pro menší model s 5,8palcovým displejem. Pro druhý, větší model budou připraveny panely od společnosti LG.

iPhone X: dva modely, dva výrobci

Korea Herald uvádí, že společnost LG Display začne své OLED panely pro iPhony dodávat již ve druhé polovině letošního roku. Apple plánuje tento rok diverzifikovat modely s OLED displeji. Podle zdrojů LG Display pravděpodobně bude dodávat displeje s větší úhlopříčkou, a to s rozměry 6,5 palce, zatímco Samsung se bude více zaměřovat na výrobu menších 5,8 nebo 6palcových obrazovek.

První zásilky nebudou kdovíjak velké, v číslech se pohybujeme okolo 15-16 milionů kusů za rok. Samsung Display, jediný dodavatel OLED panelů pro současnou vlajkovou loď iPhone X, produkuje více než 10 milionů displejů za měsíc.  V létě bylo navrženo, aby společnost Apple zaplatila částku 2,7 miliardy amerických dolarů, a to za výrobní linky určené výhradně OLED panelům. Minulý měsíc společnost LG naznačila, že se k této dohodě nakonec společnost upsala.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat