Spotify si měsíčně předplácí více než 70 milionů uživatelů

Spotify si měsíčně předplácí více než 70 milionů uživatelů
2018-01-06T08:40:42+02:00
• 6. 1. 2018
2

Nejpopulárnější streamovací služba na světě Spotify nyní oznámila, že v posledních šesti měsících získala dalších 10 milionů předplatitelů. Celkem se švédská společnost posunula na 70 milionů platících uživatelů.

Na rozdíl od svého hlavního konkurenta, tedy Apple Music, také nabízí bezplatné streamování hudby. Háček je však v tom, že po určité době uživateli služba přehraje reklamu. Jak jsem již zmiňoval výše, švédskou streamovací službu si předplácí více než 70 milionů uživatelů, přičemž celkových uživatelů je více než 140 milionů.

Spotify navíc nabízí slevy

Naproti tomu služba Apple Music počet předplatitelů a celkových uživatelů zveřejnila naposledy v září loňského roku. V té době si službu předplácelo zhruba 30 milionů uživatelů. Společnost Spotify svým prémiovým uživatelům účtuje měsíční poplatek ve výši 10 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 210 Kč (podle aktuálního kurzu). Stejný poplatek si účtují další streamovací služby, jako je Apple Music, Tidal a Deezer.

Spotify však nabízí také speciální slevy pro studenty či rodinný tarif Family, do kterého se může přihlásit až 6 lidí najednou, a to za pouhých 15 amerických dolarů měsíčně. Společnost Spotify se nyní také připravuje na počáteční veřejnou nabídku (IPO). Důvěrně totiž podala dokumenty pro IPO s Americkou komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). Zajímavé je, že vše podala samostatně, bez bankovních zprostředkovatelů. V praxi to znamená, že na rozdíl od většiny ostatních IPO nebude v okamžiku zahájení prodeje akcií Spotfiy stanovena cena.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Marek Chalupník

6. 1. 2018, 8:54

Mě si naopak získali už dávno díky inteligentnímu nabízení hudby, která by se mi mohla líbit. Díky tomu jsem objevil spoustu skvělé muziky, kterou můžu poslouchat kdekoli a kdykoli. Mp3 už nepoužívám, většinu jsem vymazal…

mě si nezískají mám rád Mp3 a taky u toho zůstanu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat