Huawei chystá vlastní řešení rychlého nabíjení

Huawei chystá vlastní řešení rychlého nabíjení
2018-01-25T14:00:46+02:00
• 25. 1. 2018

Rychlé nabíjení chytrých zařízení je čím dál více na vzestupu a společnost Huawei se pochlubila vlastním řešením, které momentálně vyvíjí a chce jej v budoucnu uvést pro další generaci. Ačkoliv zatím neznáme přesný název technologie, tak by ji čínský výrobce mohl postavit za konkurenční řešení, jako je Qualcomm Quick Charge, Oppo VOOC, MediaTek PumpExpress+ nebo Motorola TurboPower.

Vývoj probíhá pod Huawei Watt Laboratory a nyní dokáží za pouhých 5 minut nabít baterii na úctyhodných 48 %. Celý postup je k vidění ve zveřejněném videu, kde baterie v telefonu má mnohem více pinů než u baterií používaných v dnešních zařízeních. Uvnitř je několik článků nabíjených jednotlivě a díky tomu dosahují lepších výsledků. Za povšimnutí také stojí, že baterii nelze nabíjet přímo přes zařízení.

Místo toho musí být vyjmuta a vložena do externí krabičky napojenou na elektrickou síť. Čínský výrobce si s touto myšlenkou pohrává už od roku 2015, kdy uživatelé běžně mohli vyměňovat baterii. Nicméně dnes výrobci směřují spíše opačným směrem. Zůstává otázkou, proč Huawei zrovna teď zveřejnil toto video. Jednou z možností může být příprava technologie pro blížící se veletrh MWC v Barceloně.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat