Google a Apple – aplikacím se výrazně dařilo v roce 2017

Google a Apple – aplikacím se výrazně dařilo v roce 2017
2018-01-09T10:16:52+02:00
• 9. 1. 2018

Výzkumná společnost SensorTower vypustila do světa informace ohledně vynaložených financí ze strany uživatelů na aplikace společnosti Google a Apple. Obě společnosti se mohou radovat z vyšších příjmů než tomu tak bylo v roce 2016. Pokud se zde budeme bavit o číslech, uživatelé za rok 2017 neutratili méně než 58,6 miliardy amerických dolarů. Toto číslo se samozřejmě týká aplikací těchto společností, avšak mimo samotné aplikace je nutno započítat i předplatné a prémiový obsah. Pro lepší představivost lze vyjádřit i v procentech. Celkově tedy uživatelé zaplatili až o 35 % více, než v roce 2016.

Google vede

Podíl společností není však vyrovnaný. Obchod s aplikacemi kalifornského Google Play daleko předhání Apple. Konkrétně se jedná o prvotní instalace aplikací. Již zmíněný SensorTower potvrdil až 13% nárůst poprvé stažených aplikací na uživatele oproti minulému roku. Hodnota se zastavila na 91,5 miliardy stažených aplikací u obou společností.

Zatímco stahování v Google Play se zvýšilo o 16,7 % a dosáhlo přibližně 64 miliard stažených aplikací, druhá strana na tom tak dobře není. Applu se celkový počet stažení zvýšil pouze o 6,7 %, což v celých číslech znamená 28 miliard stažení. Jednoznačně za to může dostupnost a míra zastoupení zařízení s oběma operačními systémy.

Za zmínku stojí i celosvětové příjmy ze světa mobilních her. Od roku 2016 se příjem pouze z her zvedl o 30 %. Zde však vede naopak Apple. Konkrétně příjmy Applu pouze z her stouply o 30 % a bylo získáno 30 miliard amerických dolarů. Na druhé straně u Googlu zisky činily oproti Applu pouze 18 miliard amerických dolarů. Co však pro světoznámou společnost dobrou zprávou je, že i přes menší získané finance se povedlo podíl zvednout též o 30 %.

Apple jako lepší volba pro vývojáře

Pokud jste vývojář, jako lepší volba pro vaši aplikaci se jeví strana Applu. Uživatelé iOS utratili okolo 38,5 miliardy amerických dolarů, zatímco uživatelé systému Android pouze 20,1 miliardy. Už tato čísla napovídají, že se v tomto ohledu Applu daří lépe. Nutno podotknout, že tyto výpočty jsou celosvětové vyjímaje Číny. Čína je obrovský mobilní trh, kde Apple jednoznačně vede a to i v ohledech mimo zde probírané téma.

Zdroje: phonearena.com, sensortower.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jsem studentem 4. ročníku oboru informační technologie. Ve svém volném čase se věnuji psaní článků, kódování webů, vektorové grafice, občasnému hraní a hlavně své přítelkyni. Rád si pohraji i s hardwarem počítače, na který však nemám peníze.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat