Dell představil bezdrátový mobilní systém Mobile Connect s podporou iOS a Android

Dell představil bezdrátový mobilní systém Mobile Connect s podporou iOS a Android
2018-01-12T06:45:21+02:00
• 12. 1. 2018
2

Společnost Dell spolu s uvedením širokého sortimentu herních notebooků, kancelářských notebooků a stolních počítačů představila také nový bezdrátový mobilní systém v podobě Mobile Connect. V praxi se jedná o speciální software pro integraci Dell PC, který bude již v tomto roce předinstalován ve všech nových počítačů XPS, Inspiron, Alienware a Vostro.

Tento software umožní uživatelům volat, odesílat SMS zprávy, přijímat oznámení a dokonce plně zrcadlit smartphony s operačním systémem Android. Některé funkce jsou však omezeny pouze pro telefony s logem nakousnutého jablka, mezi tyto funkce patří – zobrazení a odpověď na příchozí hovory a zprávy. Na druhou stranu upozornění z jiných aplikací, jako je například Facebook a Whatsapp, je omezeno pouze pro systém Android. Mobile Connect využívá ke své činnosti technologii Wi-Fi a Bluetooth. Díky tomu pak můžete ovládat svůj mobilní telefon skrze notebook.

Mobile Connect s podporou iOS 10 a Android 5.0

Uživatelé si také upozornění z aplikací budou moci sami nastavit. V praxi to znamená, že sám uživatel si zvolí, z jakých konkrétních aplikací chce přijímat oznámení, a to v rámci počítače. Společnost Dell mimo jiné prohlásila, že připojení je zabezpečené pomocí bodového spojení, nikdy tak neprochází internetovými a Wi-Fi směrovači.

Integrovaný bezdrátový mobilní software Mobile Connect bude k dispozici na nových počítačích Dell XPS, Inspiron, Vostro a Alienware, a to od ledna tohoto roku. Mezi podporované systémy patří iOS 10 a vyšší, a Android ve verzi 5.0 a novější.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

A ještě komentář, na Androidu odpověď na SMS i volání funguje korektně, včetně přijetí hovoru na počítači… Obecně jde říct, že na Androidu funguje vše korektně, zatímco na iOS nejede zrcadlení a pro odeslání SMS musí být telefon odemknutý

Pokud máte notebook nainstalovaný načisto (ne tedy verzi od výroby) musíte provést úpravu registrů aby MS Store detekoval notebook jako kompatibilní, více na blog.kepak.eu :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat