LG mění interval v představování nových top modelů

LG mění interval v představování nových top modelů
2018-01-11T20:44:24+02:00
• 11. 1. 2018
4

Trh s mobilními telefony se rozrůstá o nové modely každou chvíli. Většina výrobců se soustřeďuje na uvedení „vlajkové lodě“ v pravidelném intervalu a většinou se drží ročního cyklu. Občas dojde k mírnému posunutí. Někteří výrobci jdou dál a jsou schopni uvést i dva top modely za rok, viz třeba OnePlus 5 (recenze) a OnePlus 5T v roce 2017.

LG doposud pravidelně každý rok uvedlo hlavní top model série G, přičemž jsme se dočkali ještě novinky v rámci řady V. Cho Sung-jin, místopředseda LG, se nechal slyšet, že společnost opouští tuto strategii a již nebude docházet k pravidelnému představování nového top modelu každý rok, respektive v pravidelném intervalu.

Z jeho vyjádření vyplývá, že nehodlají uvádět hlavní smartphone jen proto, že konkurence představila své novinky. LG uvede top model až tehdy, kdy to bude zapotřebí. To může znamenat, že se intervaly mezi jednotlivými „vlajkovými“ modely mohou prodloužit. Zde ale neočekáváme, že bychom museli čekat dva roky, spíše se bude jednat o interval kolem 15 až 18 měsíců. Na druhou stranu tento nástin může poukazovat také i na možnost uvedení nového top modelu v kratším čase.

V mezidobí chce LG uvádět na trh nejrůznější verze vycházející z top modelu. Otázkou je, na co budou lákat. Klidně se můžeme dočkat odlišností i v hardwaru, ale nemělo by se jednat o nic významného, co by si zasloužilo například nový název nebo velké uvedení.

Změna strategie se pravděpodobně dotkne nástupce LG G6, ale musíme si počkat, co si vlastně LG pro nás nachystalo. Zároveň musíme brát tento nástin nové strategie s rezervou, jelikož se může vedení rozhodnout, že se vrátí k původnímu konceptu nebo se naopak vše urychlí.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

René Fírek

13. 1. 2018, 7:36

Správné řešení.

zajímavý krok, kdyby to šlo ruku v ruce s tím, že jejich aktualizace budou dříve a déle, tak by to bylo dokonalé. uvidíme, jestli je roční perioda všech okolo nepřinutí tento systém vrátit zpět

dobry krok. Na co kazdy pul rok novou vlajku , kdyz vylepseni je minimalni.

Martin Jeřábek

VIP 11. 1. 2018, 20:48

Na co spěchat, když rozdílů není moc, lepší víc zlepšení a mohou urychlit i aktualizace.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat