Do smartphonů zamíří 512GB úložiště

Do smartphonů zamíří 512GB úložiště
2017-12-06T07:19:31+02:00
• 6. 12. 2017

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na současném trhu není problém zakoupit smartphony s 256GB úložištěm, přičemž se pomalu vytrácejí verze s 8 nebo 16 GB. Do top modelů co nevidět zamíří ještě větší kapacity díky Samsungu, který započal masovou výrobu svých nových 512GB úložišť.

Samozřejmě nelze počítat s tím, že se tato novinka objeví v každém mobilu. Dá se očekávat, že se první objeví v nejdražších modelech a na omezeném počtu trhů. I tak se jedná o další posun v této oblasti. Samsung se pochlubil i technickými vlastnostmi, aby dokázal, že větší úložiště neznamená automaticky horší parametry.

Například optimalizoval a vylepšil způsob mapování jednotlivých bloků. Co se týče rychlosti, nové čipy dosahují na 860 MBps při sekvenčním čtení, u sekvenčního zápisu se rychlost pohybuje kolem 255 MBps. Dodává také příklad, že pokud budete přesouvat 5GB film ve Full HD rozlišení na SSD disk, bude to trvat pouze 6 sekund.

Nové čipy jsou typu eUFS a využívají technologii V-NAND (64 vrstev). V porovnání se současnými 256GB čipy sice nabízí dvojnásobnou kapacitu, ale svou fyzickou velikostí jsou si velmi podobné. Navíc nedochází k razantnímu zvýšení spotřeby energie.

Samsung cílí s touto novinkou zejména na mobilní trh, ale také dodává, že se čipy mohou stát součástí SSD disků či paměťových karet. Nyní je jen otázkou, který mobilní telefon první nabídne takovou kapacitu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat