Huawei chystá novou P sérii mobilů

Huawei chystá novou P sérii mobilů
2017-12-06T07:44:16+02:00
• 6. 12. 2017

Letos se pravděpodobně již nedočkáme nových top modelů. Výrobci si je nechávají na velké veletrhy, které se uskuteční začátkem příštího roku. Samozřejmě se již nyní objevují nejrůznější spekulace či úniky. O jednu novinku se postaral Evan Blass, který zveřejnil něco málo kolem nadcházejících mobilů od společnosti Huawei.

Dle propagačních materiálů se máme těšit na novou P sérii, která se zaměří zejména na fotografické schopnosti. Možná se bude jednat o modely Huawei P11, ale to si zatím nejsme jisti. Sice netušíme, jak budou novinky vypadat, nebo jaký nabídnou hardware, ale již nyní zde máme některé informace kolem foťáků.

Nechť megapixely vládnou

S nadcházejícími novinkami ze série P nebude problém pořídit 40megapixelovou fotografii. Není jisté, jestli se takového snímku docílí pomocí dvou foťáků, nebo bude k dispozici konkrétně 40MPx snímač. Pravděpodobnější je první varianta, byť by se třeba nejednalo o první mobil nabízející takový senzor, viz třeba Lumia 1020.

K dispozici má být hybridní pětinásobný zoom a nad senzorem mají být pouze tři čočky. Díky novému senzoru a vylepšené stabilizaci obrazu bude Huawei slibovat větší zachycení dopadajícího světla, což se bude hodit zejména při focení nočních snímků.

Přední foťák má nabídnout pořizování až 24MPx snímků. Opět netušíme, jestli toho bude docíleno použitím dvou foťáků, nebo se bude jednat o jeden senzor s takovou náloží megapixelů. Novinky mají být i v oblasti softwaru, kde má napomáhat umělá inteligence, jež bude nastavovat nejvhodnější parametry aplikace pro focení.

Huawei na nové sérii spolupracuje již tradičně se společnosti Leica, která se měla zapojit i do vývoje a nebýt jen na pozici poradce. Nyní si jen musíme počkat, kdy výrobce představí novinky a jestli bude moci konkurovat současnému králi Pixelu 2 XL.

Zdroj: ausdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat