Bixby bude lepší: Samsung zakoupil další firmu zabývající se AI

Bixby bude lepší: Samsung zakoupil další firmu zabývající se AI
2017-12-01T10:36:00+02:00
• 1. 12. 2017

Zdroj: Samsung

Chytrý hlasový asistent Bixby od jihokorejského výrobce Samsung nedosáhl za dobu své krátkodobé existence takové popularity, jako jeho konkurenti od Googlu či Applu. Hlasový asistent v podání Samsungu byl vydán tento rok souběžně s vlajkovou lodí Galaxy S8, jako předinstalovaný hlasový asistent. I přes počáteční slabou odezvu, Samsung pokračuje ve snaze zdokonalit svého chytrého asistenta.

Na konci minulého roku společnost zakoupila startup pocházející od tří bývalých zaměstnanců Applu. Startup, zabývající se chytrým hlasovým asistentem, s názvem Viv dostal označení „více rozšířitelná verze Siri“. Tato koupě Samsungu znatelně přispěla před vydáním jeho vlastního asistenta Bixby. Nyní tento jihokorejský gigant zakoupil další společnost.

Bixby a její zlepšování

Připravovaný Bixby 2.0 bude těžit z nového přírůstku s názvem Fluenty. Tato firma má na svém kontě známou stejnojmenou aplikaci umožňující automatizované odpovědi za pomocí AI. Fluently dokáže chytře odpovídat na zprávy v messengerech třetích stran, jako je Facebook Messenger, Telegram, Whats App, Hangouts, či na klasické SMS zprávy. Podobné funkce nalezneme i u konkurenčních hlasových asistentů, ale je jasné, že s nynější koupí by Bixby mohl v tomto ohledu dokázat více.

Ne každý se při používání hlasového asistenta nachází v ideálním prostředí, kde ho plně využije. Na veřejnosti například nikdo nechce odpovídat na soukromé zprávy a v příliš velkém hluku rozpoznávání řeči nemusí fungovat dokonale. Bixby má potenciál stát se chytrou alternativou i proto, že Samsung chystá jeho uvedení mimo ekosystém Samsung, tudíž jej bude moci nainstalovat každý uživatel. Aplikace Fluently je momentálně stažena z Google Play Store, a to může naznačovat brzké vydání asistenta Bixby 2.0.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat