Snapchat představil nový vzhled

Snapchat představil nový vzhled
2017-11-30T16:42:35+02:00
• 30. 11. 2017
1

Snapchat v nynější době doprovází problémy ohledně prodejnosti reklamních pozic. Taktéž přísun nových uživatelů je místo plánovaných 8 miliónu pouhých 4,5 milionu. To znamená pro Snapchat nemalé ztráty, proto se společnost rozhodla jednat.

V nedávném článku jsme informovali o tom, jaké novinky Snapchat připravil ohledně reklam v aplikaci. Nyní Snapchat představil i onen nový vzhled.

Snapchat rozděluje reklamy a příspěvky přátel

Dosavadní design aplikace vypadal následovně: Po spuštění se uživateli ihned zobrazí fotoaparát, skrze který lze instantně zachytit nějaký moment. Přetažením prstem nalevo se zobrazuje seznam přátel, pomocí nějž můžete přátelům rozesílat zprávy, případně Snapy. Naopak na pravé straně od fotoaparátu jsou k nalezení Stories od vašich přátel, stejně tak se zde zobrazují i sponzorované příspěvky.

Nový vzhled, který brzy dorazí na všechny smartphony, je odlišný. Veškerý sponzorovaný obsah se odděluje od obsahu tvořeného vašimi přáteli. V praxi to znamená, že po přejetí prstem vlevo se zobrazí příspěvky přátel a přejetím vpravo je k dispozici veškerý obsah tvořený vydavateli, tedy reklamy. Stories od přátel budou seřazeny dle nového algoritmu „nejlepší přátelé“, taktéž se vrací funkce autamatického přehrávání příspěvků.

Je zřejmé, na co Snapchat redesignem své aplikace cílí. Po nedosažení předpokládaného nárůstu uživatelů je oddělení reklamních příspěvků od příspěvků přátel dobrým krokem k zlepšení uživatelského prostředí, tudíž se snad další očekávaný nárůst uživatelů Snapchatu vyplní.

Naopak výrazně tím utrpí firmy, které propagují své služby či výrobky. Je zřejmé že hodnota a zobrazovanost reklamy při takovémto oddělení od hlavních příspěvků klesne. Samotný Snapchat si je toho vědom a plánuje, že toto vylepšení přinese změny v dlouhodobém horizontu, kdežto v dohledné době příjmy společnosti spíše utrpí.

Dalším dobrým krokem od Snapchatu je kompletní nová aplikace pro Android zařízení. Snapchat jakožto aplikace je velice nestabilní, trpí častými záseky, především na méně výkonných smartphonech. Vytvoření nové aplikace od základu by mělo ulevit od těchto výkonnostních problémů.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student VŠ s dlouholetou zálibou moderních technologií. Miluju auta, technologie, psaní a hlavně svou přítelkyni.

Komentáře

Dave Wojnar

1. 12. 2017, 7:11

jděte s těmi bullshity do pí***

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat