OnePlus nebude podporovat ve svých zařízeních Project Treble

OnePlus nebude podporovat ve svých zařízeních Project Treble
2017-11-24T07:45:20+02:00
• 24. 11. 2017
2

Project Treble je letošní novinka od Google, která zaručuje uživatelům snadnější a dostupnější aktualizaci na novější systém. Google se tak snaží zamezit fragmentaci různých verzí systému. Android totiž na většině zařízeních „zamrzl“ a nebude aktualizován. Jeden z hlavních důvodů je to, že pro výrobce je snazší a výnosnější se zaměřit na vývoj nových zařízení rovnou s novým systémem než se ohlížet na aktualizaci starších zařízení se starším systémem. Nejenom, že je to nákladné časově, tak i finančně. OnePlus si však nechce usnadnit cestu a nebude podporovat zmíněný Project Treble, tedy nebude separovat Android OS od své nástavby Oxygen OS (případně čínské varianty Hydrogen OS).

Project Treble

Aktualizace budou i tak

OnePlus je výrobce, který dělá telefony více méně dle toho, jak žádá komunita. Komunita si mimo jiné žádá pravidelné aktualizace systému a rychlé aktualizace systému Android. To zatím společnost OnePlus plní, avšak bez Project Treble si mírně uzavírá cestu k tomu, aby mohly být i její starší telefony v budoucnu snáz aktualizovatelné. Pokud bude mít systém i Project Treble, nemusí se výrobce starat též o úpravu vlastní nástavby, stačí upravit jen pár nezbytností pro ten a ten konkrétní model telefonu a může všem uživatelům vypustit aktualizaci systému.

Na komunitním fóru uživatelů OnePlus bylo v rámci AMA (Aks Me Anything) zástupci firmy sděleno několik podstatných informací. OnePlus 3 a 3T mají přislíbenou aktualizaci na Android 8.1, kdy však tomu tak bude, nebylo zmíněno. Taktéž nebylo zmíněno ani to, proč OnePlus nechce a nebude v současnosti podporovat Project Treble.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Ján Valkovič

24. 11. 2017, 20:45

OnePlus si týmto strelilo do nohy. Treble dá viac komunite ako výrobcom, ak OnePlus počúva komunitu mal prísť s podporou Projektu Treble.
https://www.xda-developers.com/stock-android-oreo-huawei-mate-9-project-treble/

Karel Čapka

VIP 25. 11. 2017, 13:43

Jop,ate pravdu, tímto to pokazili.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat