Beoplay H9: je to komplikované recenze

Beoplay H9: je to komplikované [recenze]
2017-11-24T12:00:55+02:00
• 24. 11. 2017
2

Loňský model Beoplay H6 se mezi uživateli stal velmi oblíbený. Kombinuje totiž minimalistický dánský styl, fantastický zvuk a nekonečný komfort za skvělou cenu začínající na 299 amerických dolarech. Za tuto kombinaci a nízkou cenu budete velmi spokojeni. Nicméně, stále se mezi námi nachází určitá skupina uživatelů, která je mnohdy mnohem náročnější a chce více. Tato skupina velmi často očekává perfektní potlačení hluku a možnost upustit od drátů. A právě pro tyto potenciální zákazníky si společnost B&O Play připravila model v podobě Beoplay H9.

Nová bezdrátová sluchátka, jež byla představena v prosinci loňského roku, jsou ve skutečnosti kombinací modelů H7 a H8 – disponují totiž podobným designem, dotykovým ovládáním a perfektním potlačení hluku s cenou startující na 499 amerických dolarech (v České republice se sluchátka prodávají zhruba okolo 13 000 Kč). Otázkou však je, v čem model Beoplay H9 vyčnívá a zda je ve své kategorii jedničkou.

Beoplay H9: Sluchátka stvořena pro zimu

Než se vůbec ponořím do srovnávací části, chtěl bych nejprve diskutovat o tom, co vlastně Beoplay H9 nabízí. Většina lidí nepřechází z jedné značky sluchátek na druhou, nýbrž chtějí jen jeden kousek, který funguje dobře a je spolehlivý. Upřímně si myslím, že nová sluchátka od Beoplay vám tento komfort jednoznačně nabídnou.

Do rukou vám dorazí velmi příjemně zabalená, a to díky měkké látkové kapse, což mi tak trochu připomíná mou oblíbenou zimní bundu. Ve skutečnosti je z designu H9 cítit, že jej výrobce navrhl přesně na zimní období – velké ušní podložky mi pohlcují uši v kožené paměťové pěně a slouží jako úžasná sluchátka v chladných teplotách. Bezdrátové připojení umožňuje velmi snadné a pohodlné přenášení. A jemný zvukový proud si zamilujete.

Beoplay H9: luxus na prvním místě

Bang & Olufsem, mateřská společnost B & O Play, si vždy zakládal na luxusním zpracování. Sluchátka s dobrým zvukem najdete takřka na každém rohu, ovšem pocit luxusu v kombinaci s perfektním zvukem získáte jen od Beoplay H9. Myslím si, že „luxusní technologie“ firma B & O Play neustále naplňuje a model H9 je toho jen důkazem.

Vše, od šité kožené čelenky až po kovové čepy či zkosení ušních podložek, bylo velmi pečlivě promyšleno do detailů, testováno, přehodnoceno a nakonec vytvořeno s minimální tolerancí proti chybám. Během zhruba měsíčního poslouchání a neustálého přenášení vypadají sluchátka stále nedotčeně.

Myslím si, že je velmi důležité, aby jakákoli technologie, která stojí více než 10 000 Kč, měla hmatatelnou a instinktivní přitažlivost. Perfektní také je, že B & O Play poskytuje vyměnitelnou baterii (770 mAh), čímž se zamezí stárnutí baterie. Další, jak si firma udržuje dlouhodobou spokojenost zákazníků, je, že poskytuje odnímatelné chrániče uší, jelikož se mohou velmi lehce opotřebovat – časem potřebují výměnu.

Model H9 umožňuje přehrávat hudbu až po dobu 14 hodin, a to v podobě bezdrátového připojení s vypnutým potlačením šumu. Nikdy jsem neměl strach, že bych v průběhu dne přišel o šťávu (pokud navíc máte zařízení se systémem iOS, zjistíte, kolik procent baterie sluchátka opravdu mají). Sluchátka jsem v průběhu testování velmi zřídka dobíjel. To znamená, že například takové Sony MDR-1000Xs a Bose QC35s dokáží za stejných podmínek vydržet až 20 hodin.

Beoplay H9: potlačení šumu

Dobré potlačení šumu, podle mého odhadu, je nejlépe identifikováno, kdy jej vypnete. Podobné funkce by měly být vypnuté, protože potlačení šumu má být spíše „přirozené“, tedy alespoň podle mého názoru. V rámci testování jsem nepostřehl žádný rozdíl v kvalitě zvuku, a to jak mezi drátovým, tak bezdrátovým režimem. Zvuk si ale samozřejmě nejlépe vychutnáte ve chvíli, kdy rušení okolního hluku zapnete.

Jen malá poznámka – tvar modelu H9 je takový, že v pravém (nebo poněkud špatném) úhlu se zvedá hluk větru, když jej tedy používáte ve venkovním prostředí. Pokud je tedy budete nosit zrovna v horším počasí, bude se zvuk houpat nahoru a dolů.

I přesto jsou sluchátka velmi pohodlná, bezdrátová a dobrá, hlavně co se týká potlačení hluku. Ale opravdu tak dobře zní? To je přesně ta část, kde se mé srdce zlomí, bohužel. Beoplay H9 mají poněkud zakrytý, změkčený, měkký zvuk, který frustruje tím, že odmítá být vždy ostrý. Je to jako poslouchat hudbu s jedním z těch aplikovaných filtrů „Beautify selfie“. Nejedná se ale o žádnou tragédii. I přesto, že sluchátka nedosahují kvalit H6, jde o velmi perfektní zvuk.

Jedna věc, kterou mohu určitě pochválit na zvuku H9, je tzv. soundstage. Sluchátka nabízejí skvělý požitek nejen z poslouchání hudby, ale také ze sledování filmů či hraní her, neboť je zvuk široký a rozsáhlý. Samozřejmě nelze tento model srovnávat s profesionálními sluchátky určený právě pro hraní počítačových her.

Ale i přesto budete z Beoplay H9 nadšeni. Při používání zažijete báječné pocity, protože sluchátka vypadají nejen skvěle, ale také mají perfektní zvuk – jsou zkrátka luxusní. Jejich zvuk potěší spoustu lidí. Otázkou je, je Beoplay H9 nástupcem H6? Ne. Pokud chcete nejlepší zvuk z bezdrátových sluchátek, Beoplay H6 v tomto ohledu udělají lepší práci.

Beoplay H9: závěrečné hodnocení

Jsem lehce zklamán, že H9 nenaplňují má očekávání. Co bych v budoucí generaci jistě uvítal, je přechod z microUSB na nabíjecí port USB-C a zlepšení kvality zvuku. V rukou jsem měl již několik dobrých Bluetooth sluchátek, ale málokterý model se vyrovná Beoplay H9 či Beoplay H6. Za cenu okolo 13 000 Kč budete mít v rukou perfektně zpracovaná sluchátka, která vám dodají kýžený požitek z používání. 

Dostupnost Bang & Olufsen BeoPlay H9 na Heureka.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Fildo Kucman

4. 12. 2018, 17:28

Ak ich porovnám s H8i čkami tak sú podľa mňa parametrovo horšie https://beduct.sk/porovnanie/bang-olufsen-beoplay-h8i-vs-bang-olufsen-beoplay-h9i
a cenovo sú h9 drahšie.

noKos Kostelnik

8. 1. 2021, 22:26

to ovsem mily chlapce nesmis verit kdejake hloupe webove strance, ktera si data cuca z palce u nohy. Jen tak pro predstavu – frekvencni rozsah je u obou sluchatek stejny a na te Tve slavne webove strance neni uvedena spravna hodnota ani u jednoho modelu….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat