iPhone SE 2: Návrat čtyřpalcového krále se blíží, přijít by měl v lednu

iPhone SE 2: Návrat čtyřpalcového krále se blíží, přijít by měl v lednu
2017-11-24T06:57:24+02:00
• 24. 11. 2017
1

Již několik měsíců se spekuluje o možném představení druhé generace velmi úspěšného iPhonu SE, jenž láká především na svou kompaktní konstrukční velikost a neobvykle vysoký výkon. Před oficiálním představením (r)evolučního iPhonu X bylo podobným spekulacím zažehnáno. Nyní se ale karty opět obrátily.

Podle zahraničního serveru Taiwan Daily Economic News bychom se s největší pravděpodobností nového mobilního zařízení se čtyřpalcovým displejem měli dočkat již v první polovině roku 2018. Zdá se, že Apple nad označením druhé generace příliš mnoho nepřemýšlel – prostě a jednoduše iPhone SE 2.

Ve zprávě je uvedeno, že o výrobu důležitých komponentů se postará tchajwanská společnost Wistron, jenž vlastní továrnu v Bengaluru, Indii. A právě zde dochází také k sestavení stávajícího modelu SE. Druhá generace iPhonu SE dorazí zřejmě v lednu či březnu příštího roku, což mimo jiné potvrdila i zpráva od společnosti Focus Taiwan.

iPhone SE 2 již v příštím roce

Současný model byl představen 21. března roku 2016 (prodej zahájen ve stejném měsíci). Je tedy zřejmé, že lehká aktualizace je nevyhnutelná, pokud Apple chce i nadále pokrýt tento segment. Vzhledem k velmi dobrým prodejům iPhonu SE je druhá generace více než pravděpodobná.

Indická webová stránka Tekz24 před několika týdny oznámila, že nová generace iPhonu SE bude disponovat procesorem A10 Fusion. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se pak postará operační paměť s kapacitou 2 GB. K dispozici by měla být nejen varianta s 32 GB, ale také s 128 GB vnitřním úložištěm. Na zadní straně zařízení se pravděpodobně bude nacházet 12megapixelový fotoaparát, na přední straně pak najdeme 5megapixelový čip. Dojde také k lehkému navýšení kapacity baterie, a to na rovných 1 700 mAh.

Jen si dovolím dodat malou poznámku. Tekz24 není webová stránka, se kterou bychom byli již dříve obeznámeni. Je tedy jasné, že s podobnými úniky nemá téměř žádné zkušenosti. Technickým specifikacím bych tedy úplně tak moc nevěřil.

Současná verze iPhonu SE vychází z designu iPhonu 5S, včetně čtyřpalcového displeje, jenž preferuje velké množství zákazníků. Zařízení disponuje také čipem Apple A9, které jsou například také v iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus. Dále zde najdeme operační paměť s kapacitou 2 GB či 12megapixelový fotoaparát, 3,5 mm jack konektor a Touch ID.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Miroslav Růžička

VIP 27. 11. 2017, 20:25

Tak to se těším

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat