Maze představil třetí telefon, jmenuje se Comet a má telecí kůži

Maze představil třetí telefon, jmenuje se Comet a má telecí kůži
2017-11-18T07:46:01+02:00
• 18. 11. 2017

Maze je mladá čínská společnost, která začala vydávat své telefony v letošním roce. Na svém kontě mají již dva telefony: Maze Blade a Maze Alpha. Nyní na trh přichází Maze Comet, který je parametrově horší než předchozí model Maze. Má však nižší cenu a menší rozměry. Svým vzhledem spadá spíše do kategorie telefonů patřících do roku 2016.

Průměrný, leč elegantní

Maze Comet přichází s užším designem, než byl u Maze Alpha, avšak celkově je o dva milimetry tlustší a má jeden centimetr, což není příjemné do ruky a jeho konstrukce dosáhla váhy 205 (stejně jako nový iPhone 8 Plus), což je další nepříjemný faktor. Avšak údaje o váze se liší, na jedné stránce je k naleznutí číslo 205 g, zatímco výrobce uvádí 235 g. Popisek telefonu výrobce je však velice zmatený a není jisté, zda uvedené údaje jsou správné.

Za cenu kolem 3500 Kč však dostanete telefon s 4 GB RAM a procesorem od MediaTeku MT6750, který je dostatečný pro všechny běžné pracovní funkce, na hraní s ním však nepočítejte. Maze Comet byl představen před dvěma týdny a doposud není jasné, zda přijde v jedné, nebo ve dvou verzích. Jistá je 4GB varianta operační paměti, avšak výrobce se i prapodivným způsobem na svých stránkách zmiňuje i o 6GB variantě.

Displej u Maze Comet dosáhl 5,7″ avšak s poměrně nízkým rozlišením 720 x 1440 pixelů. Kamera dle fotografií není duální ani na jedné straně, avšak výrobce píše, že duální je, a to s 13 a 5 MPx. Na přední straně je selfie kamerka, taktéž prý duální, s 5 a 8 MPx. Interní úložiště má mít kapacitu 64 GB s rozšiřitelností pomocí SD kart o dalších 128 GB. Na zadní straně telefonu se nahází koženka čili imitace pravé zvířecí kůže (dle slov výrobce jde přímo o telecí kůži!). Baterie má kapacitu 4000 mAh a i rychlonabíjení, pod dvě hodiny se však nedostanete. Systém je Android 7, s aktualizací na Android 8 však spíše nepočítejte.

Zdroje: mazephone.com, kimovil.com

 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat