MAZE Alpha je dalším bezrámečkovým telefonem po vzoru Xiaomi Mi Mix

MAZE Alpha je dalším bezrámečkovým telefonem po vzoru Xiaomi Mi Mix
2017-06-23T08:29:03+02:00
• 23. 6. 2017
6

Nedávno jsme vás informovali o příchodu čínské kopie čínského Xiaomi Mi Mix. Nový a cenově dostupný telefon nese název Ukooo UMIX a kromě designu nabídne i zajímavé specifikace, které ale zcela kazí velice slabý procesor. Na trh však přichází další nová čínská značka s názvem MAZE, která v dubnu představila svůj první a zároveň průměrný telefon s názvem Blade. Nyní však přichází telefon s názvem Alpha, který zcela evidentně kopíruje Mi Mix, avšak oproti Ukooo UMIX nabízí nesrovnatelně lepší parametry.

Dobré specifikace, skvělá cena, tak kde je chyba?

Na hardwarových specifikacích v cenové relaci do 180 dolarů (4200 Kč) není vůbec nic špatně. Stěží najdete v této cenové relaci lepší nabídku. Na přední straně vás čeká FHD Super Amoled 6″ displej od Samsungu s 2,5D sklem. Displej je tedy skoro bezrámečkový a to hlavně na bocích a na vrchní části telefonu. Pod kapotou se o chod telefonu stará osmijádrový procesor vyšší střední třídy od MediaTeku Helio P25 taktovaný na 2,5 GHz. Operační paměť má 4GB a grafická karta je standardní ARM Mali-T880 MP2.

Interní úložiště poskytuje kapacitu 64GB a výkonnostně telefon dosáhne 80 tisíc bodů v testu Antutu v6, což je dostatečný výkon pro skoro veškeré činnosti na telefonu. Navíc baterie má 4000 mAh a ta podporuje rychlonabíjení. Fotoaparát je Sony Exmor RS se světelností 2.0 se 13MPx spolu se zaostřovací 5MPx kamerkou. Přední kamerka má 8MPx. Zadní duální fotoaparát a umístění blesku kopíruje iPhone 7, či nově představené OnePlus 5 či Oppo R11. Konektivita je též velice široká, samozřejmostí je české LTE, duální SIM karty (obě ve velikosti Nano), taktéž zde nalezneme 5GHz Wi-Fi. Operační systém je Android 7.1.1. Zda přijde aktualizace na Android 8, není jisté.

Nevýhodou telefonu je absence NFC čipu, což je však u těchto modelů neznámých a nových čínských značek poměrně známé. Větším problémem je hmotnost telefonu. Ta se vyšplhala až na závratného čtvrt kila (225 g). Pro případného kupce může být tato nevýhoda rozhodujícím faktorem, avšak příznivá cena 4200 Kč je možná pádným důvodem pro jeho koupi i přes tento nedostatek.

Zdroj: gearbest.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Kdy bude k dostání v českých obchodech? Nebo se to neplánuje? Jde mi hlavně o záruku, kterou budu těžko vyřizovat do číny.

Přemysl Vaculík

VIP 29. 6. 2017, 14:46

To zatím nevíme, ale náš systém sleduje český trh. Jakmile se objeví, budeme vás informovat.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat