Facebook Bonfire končí, nebyl zájem uživatelů aktualizováno

Facebook Bonfire končí, nebyl zájem uživatelů [aktualizováno]
2019-05-06T10:35:41+02:00
• 6. 5. 2019
1

Aktualizováno 6. 5. 2019

Před dvěma lety Facebook začal testovat aplikaci Bonfire, která se zaměřovala na skupinové video hovory. Nyní jsme se dočkali oznámení, že aplikace a služba jako taková končí již nyní v květnu, jelikož se nesetkala s očekáváním, které měl Facebook. Ani zájem uživatelů nebyl velký, ostatně se nikdy neprosadila a také se nikdy nerozšířila na všechny trhy. Aplikace jako taková již není dostupná v Obchodě Play.

Aktualizováno 2. 11. 2017

V září jsme se dozvěděli o aplikaci Bonfire od Facebooku, která přináší možnost skupinových videohovorů. To je v podstatě jediná funkce, na kterou se zaměřuje. Kromě toho disponuje nálepkami a jinými efekty, které se dají aplikovat. Nyní přichází i na vybrané trhy pro systém Android. Bohužel Česko mezi ně nepatří. Pokud si ale chcete aplikaci vyzkoušet, můžete si stáhnout instalační APK soubor.

logo-app Bonfire: Group Video Chat Facebook Zdarma ANDROID

Původní článek 17. 9.

Již v červenci získal zahraniční server The Verge zajímavou informaci týkající se největší sociální sítě na světě. Podle všeho v té době Facebook testoval samostatnou skupinu videohovorů, a to pod názvem aplikace Bonfire. Podrobnější informace nyní získali kolegové ze serveru The Next Web, kteří své čtenáře informoval o tom, že se aplikace Bonfire objevila v dánském Apple App Storu.

Podle prvních zkušeností je Bonfire až neuvěřitelně podobný jiné aplikaci pro vytváření skupinových videohovorů, přesněji se jedná o Houseparty. Tuto informaci mimo jiné potvrdil i náš zdroj The Next Web. Nová aplikace po vzoru Facebooku vám umožní nejen uspořádat videohovory s více lidmi najednou, ale taktéž můžete používat efekty, které například najdete ve Snapchatu. Dále můžete své obrázky sdílet s dalšími aplikacemi – Instagram, Facebook a Messenger.

Přátelé, kteří budou přidání do vámi vytvořeného chatu, získají speciální oznámení v aplikaci Messenger. Jakmile se k vám připojí, mohou s vámi začít komunikovat a vést debatu. The Next Web uvádí, že aplikace byla v Dánsku stažena více než 2000krát. Bonfire má za úkol propojit nový projekt společnosti Facebook a také vybudovat širokou komunitu.

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Vojtěch Hořánek

2. 11. 2017, 20:11

Ach ty filtry, však to je úplně zbytečný

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat