Apple nikdy neplánoval nasadit u iPhonu X Touch ID

Apple nikdy neplánoval nasadit u iPhonu X Touch ID
2017-11-03T22:05:07+02:00
• 4. 11. 2017

Zatímco se všichni těšili na desáté výročí Applu a s tím i očekávané vydání nového iPhonu, byla zde otázka ohledně umístění Touch ID tlačítka. Navíc se očekávalo, že u telefon s displejem přes celou přední stranu nebude místo pro snímač otisků prstů. První varianta byla, že bude Touch ID pod displejem. U druhé varianty se měl snímač nacházet na zadní straně telefonu.

Veřejnost doufala, že americká firma přistoupí na variantu A. Několikrát se na internetu objevily fotografie nového iPhonu s tlačítkem na zádech. To se nelíbilo některým fanouškům jablečného výrobce. Někteří jej dokonce kritizovali, že technologii není schopný umístit pod displej. Ironií je, že dnes vydané informace od vysoce postaveného zdroje z americké firmy říkají, že se nikdy s implementací Touch ID do iPhoneX nepočítalo.

Vyjádření přišlo od samotného Applu

Apple viceprezident senior pro hardware inženýrství Dan Riccio dnes v rozhovoru uvedl, že veškeré spekulace o Touch ID byly chybné. A to ať už se jednalo o umístění pod displej, na bok a nebo na zadní stranu telefonu. Dále řekl, že již v počátcích navrhování iPhonu X věděli, že nový model bude obsahovat Face ID. Místo hledání místa pro dotykový senzor se tedy raději soustředili na co nejspolehlivější odemykání pomocí obličeje.

Slyšel jsem zvěsti o tom, že se nám nepovedlo dostat Touch ID pod displej, a proto jsme byli nuceni jej odstranit. Když jsme při plánování přišli na Face ID, snažili jsme se z toho dostat maximum. Věděli jsme, že pokud budeme úspěšní, můžeme nabídnout produkt, se kterým jsme chtěli přijít. S něčím novým a čím bychom se odlišili od ostatních. Předpokládám, že to bylo správné řešení. Neztráceli jsme tedy čas umisťováním snímače otisků prstů na zadní stranu nebo pod displej. Veškeré své úsilí jsme věnovali do Face ID, abychom zákazníkům přinesli tu nejlepší kvalitu,“  říká Dan Riccio, viceprezident senior hardware inženýrství ve společnosti Apple

Zajímavostí je, že analytik KGI Ming-Chi Kuo v únoru odhalil záměr Applu. Svým klientům řekl, že v novém iPhonu bude použita nová revoluční přední kamera, která při rozpoznání obličeje telefon odemkne. To bylo docela odvážné tvrzení sedm měsíců před vydáním iPhonu X. Analytik Heck navíc správně řekl, že budou k dispozici dvě varianty prémiového modelu. Jeden se 64GB pamětí a druhý s 256GB. Zároveň uvedl, že bude osazen displejem o velikosti 5,8″ a OLED panelem.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat