Oppo odhaluje patent na mobilní zařízení s ohebným vrškem obrazovky

Oppo odhaluje patent na mobilní zařízení s ohebným vrškem obrazovky
2017-11-03T22:51:54+02:00
• 4. 11. 2017

Velikáni, jako Huawei a Samsung, se snaží o smartphone s ohýbacím displejem, společnost Oppo již tuto hádanku vyřešila, alespoň pro sebe, a to patentováním smartphonu s touto funkcí. Vrchních 25 % – 35 % obrazovky by se mělo dát ohýbat směrem dozadu v úhlu 206 stupňů. Tím by se pak dalo docílit snímání jak selfie, tak fotografií z úhlu pohledu, použitím pouze jedné 13megapixelové kamery.

I přes tento patent však společnost Oppo již v minulosti, konkrétně roku 2013, vydala modul rotační kamery na smartphony, nesl název Oppo N1 a mohl se ohnout až o 206 stupňů. O něco později vydala společnost Gionee smartphone Gionee Elite E7 Mini, s podobným modulem.

Oppo: ohýbací displej jako trend blízké budoucnosti

Jak společnost Huawei, tak společnost Samsung mají během příštího roku vydat modely s ohýbacím displejem, u Samsungu to má být konkrétně model Galaxy X.

Další ze společností, která prahne po smartphonu s ohýbacím displejem, je společnost Apple, která se spojila se společností LG Display pro vývoj ohýbatelného iPhonu, který se má dostat na trh roku 2020.

Nedávno vypustila společnost ZTE smartphone Axon M, který fungoval na principu dvou displejů najednou, dal se ohýbat a kdykoliv se tak stalo, rozsvítila se jen jedna obrazovka – pro normální použití. Když byl smartphone „narovnaný“, rozšířila se obrazovka do jednoho spojeného módu.

I přes to vše však nemusí dojít k uvedení tohoto patentovaného smartphonu společnosti Oppo na trh, spousty nápadů, které dosáhly patentu se totiž nikdy nedostaly na pulty obchodů. Vzhledem k minulosti společnosti s výrobou kamer, které fungují na obou stranách mobilního zařízení by si to však společnost zasloužila.

Zdroje: phonearena.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student informačních technologií.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat