NFC již nebude sloužit pro odemykání zařízení s Androidem

NFC již nebude sloužit pro odemykání zařízení s Androidem
2017-09-30T10:25:36+02:00
• 30. 9. 2017

Smartphony v dnešní době nabízejí mnoho způsobů zabezpečení, přičemž každý majitel by měl využívat minimálně jeden z ochranných prvků pro vstup do systému. Můžete si zvolit gesto, pin, skenování oční duhovky (pokud to zařízení nabízí) nebo otisku prstu. Novým trendem bude zřejmě rozpoznání obličeje. Mezi těmito možnostmi se také nachází odemykání zařízení s Androidem pomocí NFC příslušenství.

Stačilo vlastnit například prsten s NFC čipem a využívat ho pro odemknutí smartphonu nebo tabletu s Androidem. Funkce se jmenuje NFC Smart Unlock. Pokud jste přemýšleli, že si pořídíte NFC příslušenství pro tento způsob odemykání, máme pro vás smutnou zprávu – Google odebral tuto funkci a již není dostupná.

V současnosti ji mohou využívat jen ti, co si ji stihli nastavit před zrušením. Není dostupná pro nové zájemce. Google ji odebral bez jakéhokoliv upozornění a zpočátku neuvedl důvod, proč došlo k tomuto rozhodnutí.

Až na stránkách podpory se nakonec objevila informace, že důvodem bylo malé procento uživatelů, co používalo NFC Smart Unlock. Navíc zástupce Googlu dodává, že současná zařízení s Androidem nabízejí dostatek možností pro odemykání zařízení.

Tato změna se týká hlavně majitelů Pixelů a Nexusů, ale postihne i další majitele jiných mobilů a tabletů. Výrobci pravděpodobně budou moci nabídnout ve svých upravených systémem tuto funkci, ale nepředpokládáme, že by se pouštěli do vývoje funkce, kterou nepoužívá mnoho uživatelů.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat