Android P přijde na současné Nokie

Android P přijde na současné Nokie
2017-09-30T10:00:58+02:00
• 30. 9. 2017

Po oficiálním uvedení Androidu 8 Oreo se rozjel pomyslný závod, který výrobce přinese aktualizaci na tento nejnovější systém. Společnosti, které nabízejí mnoho funkcí ve svých verzích Androidu, mají poměrně stíženou práci. Pak jsou tu ale tací, jenž neupravují systém a nabízejí čistou verzi s několika doplňky. U nich se předpokládá brzké uvedení aktualizací.

Jednou z takových společnosti je HMD Global, která stojí za současnými Nokiemi. Výrobce již přislíbil aktualizaci na Android 8 Oreo a dokonce se pochlubil informací, že již nyní jsou ve fázi beta. Oficiální prohlášení zní, že Nokia 3 (recenze), Nokia 5 (recenze), Nokia 6 (recenze) a Nokia 8 (preview) dostanou Oreo ještě před koncem roku.

Nyní ale zástupce HMD Global překvapil na akci pořádané na Filipínách, když odpověděl na otázku novináře, který se ptal na plány aktualizací. Jednoduše konstatoval, že všechny současné Nokie dostanou aktualizaci na Android P.

Jedná se o oficiální prohlášení, což z něho vytváří určitý závazek vůči zákazníkům. Zajímavé je, že nikdo neví, jaké bude mít nároky Android P, a to ani společnost HMD Global. I tak slibují aktualizaci na Nokie 3, 5, 6 a 8.

HMD Global plánuje ještě uvedení Nokie 2, což má být nejlevnější model nabízející i na dnešní dobu slabý hardware. U tohoto modelu nepředpokládáme, že bude Android P dostupný, nebo minimálně bude záležet, jestli to hardware zvládne.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat