ZTE Z982 bude další 6palcové pádlo

ZTE Z982 bude další 6palcové pádlo
2017-08-20T09:30:04+02:00
• 20. 8. 2017

Když společnost ZTE začátkem letošního roku vydala model Max XL, tak málokdo by čekal, že už po půl roce na mobilním trhu budou připravovat jeho přímého nástupce. Zařízení prozatím jen skryté pod kódovým označením Z982 prošlo testováním v grafickém benchmarku GFXBench a samozřejmě za sebou zanechalo stopy ve veřejné databázi. Podle všech indicií půjde opět o cenově dostupný telefon s doslova obrovským displejem.

ZTE Z982 údajně disponuje 6palcovým displejem s rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů. V čele ještě zaujme místo 8megapixelová kamerka. Hlavní výkon bude mít pod kontrolou osmijádrový procesor Snapdragon 435 od Qualcommu, grafický čip Adreno 505 a operační paměť RAM o velikosti 2 GB. Budoucí majitelé dostanou k využití 32GB interní úložiště, z něhož určitý kus pochopitelně zaberou systémová data.

Záda ponesou 16megapixelový senzor fotoaparátu, který by měl dokonce zvládat natáčet videa ve 4K kvalitě. Uživatelským prostředím doprovodí systém Android v předinstalované verzi 7.1 Nougat. Čínský výrobce prodává Max XL za přijatelných 200 dolarů (tj. cca 4 430 Kč), takže nová generace může v úvodu vycházet o něco dráže. Závěrem druhý model Z986 má získat silnější hardwarovou sestavu v čele se Snapdragonem 625.

Zdroj: gfxbench.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat