Instagram opět přidává novinku do komentářů aktualizováno

Instagram opět přidává novinku do komentářů [aktualizováno]
2019-06-21T14:35:33+02:00
• 19. 8. 2017

Aktualizováno 19.8.

Instagram opět upravuje podobu komentářů. Nyní je možné ve verzi 10.34 (dostupné od čtvrtka) odpovídat na soukromé zprávy pomocí fotografií či krátkým videem. Uživatel klikne na tlačítko reply s ikonkou fotoaparátu a poté nahraje vlastní fotku či video.

Odpovídajícímu se primárně otevře přední kamerka, avšak je možné zvolit i zadní kameru. Instagram vás nepřesměruje do defaultní aplikace fotoaparát, ale použije vlastní vrstvu v aplikaci fotoaparát, kde si můžete vybrat ze standardních instagramových filtrů. Na snímku se vám vždy objeví „nálepka“ fotografie, na kterou reagujete. S ní můžete různě otáčet a manipulovat s ní po obrazovce. Taktéž je možné přepnout do módu, kdy fotografie, na kterou reagujete, bude zabírat polovinu snímku. Po pořízení snímku je možné ho doupravit pomocí nápisů, nálepek či malování. Kromě snímku je možné pořídit i pár vteřinové video.

Původní článek 15. 8.

Minulý týden jsme se dočkali novinky u sociální sítě Instagram, která přidala bonusovou funkci do živých přenosů. Po týdnu zde máme další vylepšení, ale tentokrát se týká komentářů. S novou aktualizací pro Android a iOS budeme moci vytvářet vlákna u komentářů.

Díky této novince se zpřehlední samotné komentování, zejména pak reakce mezi uživateli. V původní systému se totiž velmi rychle ztratíte, pakliže se jedná o populární příspěvek.

Původní článek 9. 8.

Většina sociálních sítí umožňuje vytvoření živého vysílání, byť například Google+ nic takového nemá – zde supluje funkci Youtube. Většina těchto služeb nabízí poměrně jednoduchou funkčnost. I z tohoto důvodu Instagram začíná testovat novinku, která rozšiřuje možnosti.

Instagram zavádí možnost pozvání jednoho člověka do živého vysílání. Jakmile uživatel začne streamovat, může pozvat kohokoliv z těch, kteří sledují živý přenos. Obrazovka se rozdělí na dvě části, přičemž jsou zachovány všechny funkce jako komentáře nebo „srdíčka“. Pozvaný uživatel může sám odejít, nebo může být odebrán. Následně lze vybrat jiného uživatele, který aktuálně sleduje.

Do jisté míry se jedná o obdobu funkce Hangouts On Air, ale ta nikdy neměla takové možnosti přímo z mobilního telefonu. Uvidíme, jak se tato novinka u Instagramu osvědčí a jestli ji okopírují další služby. V tuto chvíli ji může využívat jen několik uživatelů.

Zdroje: androidauthority.com, androidpolice.com, thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat