Chrome – Google testuje adresní řádek ve spodní části displeje aktualizováno

Chrome – Google testuje adresní řádek ve spodní části displeje [aktualizováno]
2017-08-17T18:50:35+02:00
• 17. 8. 2017
4

Aktualizováno 17. 8.

U předchozích nestabilních verzí Chromu bylo možné aktivovat zobrazení adresního řádku ve spodní části displeje. Web AndroidPolice hlásí, že Google nyní tuto novinku zavádí u více uživatelů pouhým aktivováním ze strany serverů. To znamená, že zobrazování této novinky je nahodilé a nemusí se ukázat u každého uživatele.

Pakliže se novinka ukáže jako stabilní a vhodná pro běžné nasazení, můžeme se jí dočkat například u Chromu Beta 62. Pak by bylo docela pravděpodobné, že ještě před koncem roku bude adresní řádek ve spodní části displeje i ve stabilní verzi.

Původní článek 22. 3.

Nedávno jsme psali, že ve verzi Chromu 57 byly výrazně vylepšeny „custom tabs„. Nyní se dovídáme, že ve verzi 59 přijde další velká změna v podobě Chrome Home, která se začala objevovat již v říjnu. Nová funkce přinese změnu prostředí prohlížeče.

Novinka je zatím dostupná na alfa testovacím prohlížeči Chrome Canary verze 59, kde stačí zadat příkaz #enable-chrome-home a poté #ntp-google-g-in-omnibox enabled. Po zadání příkazů se uživateli ukáže přepracované prostředí, kde je hlavní změnou přesunutí adresního řádku na spodní část obrazovky.

Nad adresní řádkou se objevila malá ležatá čárka, která indukuje možnost vytažení adresního řádku nahoru. Po vytažení se ve spodní části objeví čtyři ikonky: domů, stažené soubory, záložky a historie prohlížení. V nově vytvořeném prostoru po vysunutí lišty se objeví ikonky navštěvovaných webů a poslední přidané záložky.

Když uživatel klikne na tlačítko home (domů), objevují se mu seznam webových příspěvků, který je vytvořen na základě jeho preferencí, vyhledávání a navštívených webů. Jde o obdobu Google Now karet, avšak v prohlížeči. U tlačítek, jako stažené, záložky a historie, je zřejmé, co se zde objevuje. Podobné přesunutí lišty na spodní část by se mělo objevit i u aplikace YouTube.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Petr Plášil

17. 8. 2017, 20:07

To je dost, že je to napadlo. Ovládací prvky v horní části displeje jsou ergonomický nesmysl.

Nastavení je funkční i ve stabilní verzi 56

Game Rebell

22. 3. 2017, 10:55

Adresní řádek ve spodní části displeje by se mohl hodit (obzvláště při ovládání jednou rukou)

Honza Kopecký

22. 3. 2017, 11:02

To je fakt. Akorát si na to uživatelé asi nebudou chtít nic zvyknout.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat