Motorola si patentovala displej, který se sám po poškození opraví

Motorola si patentovala displej, který se sám po poškození opraví
2017-08-17T17:00:12+02:00
• 17. 8. 2017

Motorola si patentovala displej, který se sám spraví poté, co praskne. Napravení prasklin na displeji se docílí pomoci speciálního materiálu, který se nahřeje. Každopádně jde jen o patentovanou představu na papíře.

Displej se vám spraví, sklo nikoli

Motorola chce docílit samo opravování displejů. Nový patent zahrnuje možnost mírné opravy LCD a LED displejů. V patentovém dokumentu se píše, že na displeji by byla speciální vrstva z tvarovatelného paměťového polymeru, který může být deformován a při zahřátí opět vyspraven do původního tvaru. Doposud předem neznámá a nespecifikovaná forma opravy by mohla sama lokalizovat místo, kde je paměťová vrstva poškozena a v přímo v bodě poškození a v jeho blízkosti by došlo k nahřátí.

Nový patent však neřeší problém s prasknutým sklem. Málokdy se stane, že by vám praskla jen dotyková plocha/displej bez toho, aniž by prasklo přední sklo. Pokud tedy nový materiál aplikovaný na displeje bude schopen opravit samotný displej, nevyřeší se tak problém s prasknutým čelním sklem. Po samo opravení displeje i tak bude nutné provést výměnu skla, které bývá přilepené k samotnému displeji. Odstranění skla probíhá pomocí nahřívání speciální pistolí. A další teplo, které by nebylo přidané samo novým materiálem, by mohlo případně způsobit deformaci speciálního paměťového materiálu.

Pokud Motorola uspěje, půjde o revoluční novinku, avšak zatím je potřeba vyřešit spoustu dílčích problémů a též nákladnost samoopravovací vrstvy.

Zdroje: theverge.com, pdfaiw.uspto.gov

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat