Takto bude vypadat Nokia 2 aktualizováno

Takto bude vypadat Nokia 2 [aktualizováno]
2017-09-14T17:35:56+02:00
• 14. 9. 2017
5

Aktualizováno 14. 9.

Naposledy se objevily spekulace kolem nejzákladnějšího modelu Nokia 2 před dvěma měsíci. Představení se zřejmě blíží, jelikož zde máme další únik, na kterém se podílí i Evan Blass (@evlekas). Ten rovnou poskytl obrázky dvou barevných variant.

Ačkoliv specifikace nebude nikterak úchvatné, jeden parametr bude vyčnívat. Konkrétně by Nokia 2 mohla nabídnout baterii o kapacitě 4 000 mAh. Více informací není k dispozici. Musíme tak vyčkat na oficiální představení nebo další úniky.

Původní článek 26. 7.

Společnost HMD vstoupila na trh se třemi smartphony – Nokia 3 (recenze), Nokia 5 (recenze) a Nokia 6. Již nyní víme, že nejlépe vybavená Nokia 8 přijde 16. srpna. Měli bychom se ještě dočkat Nokie 9, ale o ní se zatím ví málo. Mezitím se připravuje ještě Nokia 2, která by měla lákat především cenou.

Pravděpodobná podoba Nokie 2

Již jsme otestovali Nokii 3, u které je největším nedostatkem procesor. Jak se zdá, Nokia 2 na tom bude o něco hůře. Dle benchmarku by měla obsahovat slabší procesor Snapdragon 212, který se nějak často neukazuje v mobilních telefonech. Výrobci spíše volí modely od Mediateku.

Nokia 2 bude mít ve výbavě 4 jádra s taktovací frekvencí 1,27 GHz. Operační paměť RAM bude o velikosti 1 GB. I v tomto případě můžeme očekávat čistý Android 7.1.1. Odhadujeme, že by se cena mohla pohybovat pod 3 000 Kč. Samozřejmě je zde otázka, jestli se nebude jednat o mobil pro rozvíjející se trhy. Pakliže se Nokia 2 dostane na běžné trhy, nebude to mít jednoduché, rozhodně ne se svou výbavou.

Zdroje: phonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vaclav Straka

15. 9. 2017, 16:07

Ta ram je hrůza.

SticklerStickleru

14. 9. 2017, 18:23

A bude se to sekat? :D Kdyz vidim 1GB ram a android 7.1.1. … -.-

Koupí ! Třeba moje švagrová. A jen proto, aby se mohla pochlubit, že je první, kdo má novou Nokii. Ale vlastně asi nekoupí, protože to je moc levné a kdyby někdo zjistil za jak málo to má, mohla by z toho být ostuda.
Nedělejme si iluze. 85% lidí neví co je RAM, ROM, GB. Koupí si u operátora za draho, ale zato s výhodným bonusem telefon (nejlépe s neomezenkou, kterou naprosto nevyužijí), o kterém jim prodavač řekně asi něco takového : „tento si lidi hodně kupují“. To je totiž ta správná zaklínací formule. No a pak z toho volají a píšou sms. Druhá má švagrová dostala od manžela Iphone za 13.000 (již starý model, jelikož manžel nic o výše uvedených zkratkách neví…) a s překvapením zjistila, že existuje nějaké store na aplikace. Na moji odpověď, že je to podobné jako v předchozím androidu (který požívala 4 roky) mi řekla, že tam určitě nic takového nebylo… Řekl bych, že to mluví za vše…
Takže 1GB RAM? Sem s ním !

Karel Čapka

VIP 27. 7. 2017, 17:56

To vážně? :o To je smutné :/

SticklerStickleru

26. 7. 2017, 11:09

A to si dneska jeste nekdo koupi telefon s 1GB RAM? :D :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat