reklama

Google automaticky smaže vaši zálohu mobilu, pokud zařízení nepoužíváte 2 měsíce

Google automaticky smaže vaši zálohu mobilu, pokud zařízení nepoužíváte 2 měsíce
2017-11-15T16:58:11+01:00
• 14. 9. 2017
1

Možná jste si ani nevšimli při prvním spouštění smartphonu s Androidem, že potvrzujete možnost zálohování do cloudu, konkrétně na Google Disk. Teprve minulý rok byly tyto zálohy zpřístupněny uživatelům, aspoň pro náhled.

Pakliže používáte jen jedno zařízení a denně s ním pracujete, nemusíte se bát o svou zálohu. Menší problém nastává, pokud máte více zařízení a jedno nepoužíváte více než dva týdny. Po uplynutí této doby se nastartuje odpočet dvou měsíců. Když nedojde k aktivování daného zařízení, Google automaticky smaže zálohu z Google Disku.

V podstatě to znamená, že nebudete moci obnovit data aplikací, seznam instalovaných aplikací, nastavení mobilu a tak podobně. Bohužel Google nikterak neupozorní majitele účtu, že dojde ke smazání zálohy některého mobilu. Maximálně si můžete skrze aplikaci Google Disk na mobilu zkontrolovat, jestli náhodou neběží odpočet u nějaké zálohy. Případně občas aktivujte tablet nebo smartphone, který nepoužíváte příliš často.

Zdroj: androidpolice.com

reklama
reklama

Michal Král

Kameraman, grafik a fotograf na volnoběžce. U nás se především stará o YouTube kanál, kde jste jej mohli vidět v pořadech jako NaDotek nebo Live.

Komentáře

Android aplikace

Apple to má jak? časově a s upozorněním

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim