iPhone 8 by mohl být vybaven technologií pro rychlé nabíjení

iPhone 8 by mohl být vybaven technologií pro rychlé nabíjení
2017-07-01T09:15:13+02:00
• 1. 7. 2017

Před oficiálním představením nového iPhonu se vždy na internetu nacházejí fotografie, které podle všeho odhalují veškeré informace o nadcházející generaci. Většinou se však jedná o takzvané „fake news“, tedy falešné zprávy, jež zamotají hlavu nejednomu redaktorovi a fanouškovi společnosti Apple.

Nicméně, jediný mistr ve svém oboru, tedy zveřejňování informací o iPhonech, je analytik Ming-Chi Kuo z KGI. Jistě ho všichni moc dobře znáte, často jsme se o něm v našich článcích zmínili. A právě pan Kuo v průběhu tohoto roku prohlásil, že nový iPhone 8 nabídne 5,8palcový OLED displej a disponovat bude 10W nabíječkou. Apple se prý taktéž rozhodl nasadit technologickou novinku pod názvem USB-C. Nová nabíječka by prý měla mobilní telefon dobít mnohem rychleji.

Informaci mimo jiné uvedl také analytik Blayne Curtis, který ve výzkumné zprávě prohlásil, že takzvaný iPhone 8 bude disponovat 10W nabíječkou, konektorem USB-C a v neposlední řadě integrovaným čipem USB-C Power Delivery.

Curtis taktéž uvedl, že čipy typu USB-C Power Delivery budou zabudovány jak v novém iPhonu, tak také v 10W nabíječce. Dodavatelem této sestavy by se měla stát společnost Cypress Semiconductor. S největší pravděpodobností se bude jednat o stejné čipy (CYPD2104), jakými jsou vybaveny dnešní 10,5palcové iPady Pro.

„Věříme, že iPhone 8 bude vybaven novým čipem typu USB-C Poweb Delivery, o jehož výrobu a dodání se postará společnost Cypress Semiconductor. Tyto čipy se budou nacházet nejen v samotném telefonu, ale také v 10W nabíječce.“

Tak jako nový 10,5palcový a 12,9palcový iPad Pro, tak také iPhone 8 bude s největší pravděpodobností disponovat rychlým nabíjením, a to pomocí nového USB-C konektoru a 10W nabíječky.

Apple bude navíc nový kabel, pod názvem Lightning to USB-C, dodávat již v balení, a to místo tradičního kabelu Lightning to USB. Apple by se také mohl rozhoupat a do krabičky přidat adaptér USB-C to USB (samec).

Aktuální napájecí adaptér pro iPhone a 12W napájecí adaptér pro iPad, mají pomalejší porty USB-A. Vzhledem k tomu, že by mohl iPhone 8 nabízet 2 700 mAh baterii ve tvaru písmene L, bude rychlejší nabíjení jen vítaný doplňkem.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat