Qualcomm uvedl nový Snapdragon Wear 1200

Qualcomm uvedl nový Snapdragon Wear 1200
2017-06-29T07:25:31+02:00
• 29. 6. 2017

V portfoliu společnosti Qualcomm se nově zabydluje nástupce procesoru Snapdragon Wear 1100, jehož budeme nacházet v zařízeních pod názvem Snapdragon Wear 1200. K oficiálnímu představení došlo během tiskové konference v Šanghaji, kde ke všemu byla uvedena žhavá novinka v podobě Snapdragonu 450. Americký producent pravděpodobně reaguje na rostoucí poptávku po zařízeních typu Internetu věcí.

Snapdragon Wear 1200 se má objevovat u základních wearables zařízení nebo jednoúčelových IoT zařízení jako jsou parkovací hodiny nebo u čerpacích stanic. Oproti původní generaci je velikostně téměř o polovinu menší a vybaven technologií podporující například datové LTE přenosy (LTE Cat. NB1) s minimální spotřebou elektrické energie. Přenosová rychlost by měla být v rozsahu 10 až 50 kb/s.

Určitě potěší podpora navigačních systémů GLONASS a Galileo, funkce Bluetooth, WiFi nebo Quick Charge z vlastní dílny. Čipová sada asi nebude zvládat nároky platformy Android Wear, takže ji spíš uvidíme jen ve fitness náramcích a hlavně v zařízení IoT, jejichž výrobci ocení kompaktnější rozměry a vylepšenou stránku konektivity. Nakonec společnost Qualcomm je připravena s expedicí prvních čipů k odběratelům.

Zdroj: qualcomm.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat