Halide, nová foto aplikace pro platformu iOS

Halide, nová foto aplikace pro platformu iOS
2017-06-03T13:20:20+02:00
• 3. 6. 2017

Bývalý designér společnosti Apple a inženýr sociální sítě Twitter před nějakým časem zahájili spolupráci, která vyústila k dokončení aplikace pro fotografy. Jedná se o aplikaci pod názvem Halide a je dostupná pouze pro mobilní platformu iOS. Cílem je nabídnout uživatelům nejrůznější špičkové nástroje pro pořizování kvalitních fotografií, a to tím nejjednodušším způsobem – gesty.

Na celosvětovém trhu samozřejmě existuje hned celá řada alternativních aplikací pro pořizování fotografií, například Camera + nebo Camera Awesome. Ty jsou však obvykle cíleny na uživatele, kteří chtějí „vytvářet snímky jako skuteční profesionálové“. Halide je však navržen tak, že jej více využije takový uživatel, jenž má určité chápaní pro fotografie a chce dělat různé „psí kusy“, například rychle změnit expozici či ručně nastavit zaostření.

Nicméně, existuje zde také funkce v podobě automatického režimu, kdy se aplikace chová jako ta nativní od Applu (Fotoaparát). Díky tomu dokáže Halide vytvořit daleko složitější záběry. Tento režim je navržen tak, aby jej bylo možné vypnout pouze jedním klepnutím, a to na tlačítko „A“. Dále je možné upravit další hodnoty, jako je ISO, vyvážení bílé a rychlost závěrky. Aplikace disponuje mimo jiné profesionálními nástroji, jako je podpora JPG i RAW, takzvaný „focus peaking“ a tak dále.

Halide vyvinuli hned dva vývojáři, Ben Sandofsky a Sebastiaan de With, kteří mají bohaté zkušenosti s high-end fotografiemi. Sandofsky dříve pracoval na aplikaci Periscope, kde měl na starost zpracování obrazu. V minulosti byl také poradcem HBO nebo společnosti Shyp, a pracoval jako technologický vedoucí aplikací pro iPhone, iPad a Mac v systému Twitter.

Sebastiaan de With je pak o něco zajímavější osobnost, neboť se jedná o bývalého návrháře firmy s logem nakousnutého jablka. V minulosti také pracoval pro společnost Sony, T-Mobile, Mozilla a další. Nyní provozuje návrhářskou agenturu Pictogram v San Francisku, jenž stojí za vývojem aplikace Nylas Mail.

Kromě toho, že Halide disponuje hned celou řadou funkcí, je zde něco, čím se od své konkurence liší. Celé rozhraní aplikace je založené na jednoduchých gestech, které se velmi rychle naučíte, především díky neustále dostupnému návodu.

Halide je k dispozici za 2,99 dolarů (což je asi 75 korun), příští týden se však cena navýší na 4,99 dolarů (asi 125 korun). Aplikace je prozatím dostupná v angličtině, později bude dovybavena španělštinou, holandštinou, němčinou a francouzštinou.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat