Lumia Northstar je zrušená Lumia 960

Lumia Northstar je zrušená Lumia 960
2017-06-03T17:30:15+02:00
• 3. 6. 2017

Dlouho očekávaný nástupce Lumie 950, jehož další vývoj se společnost Microsoft nakonec rozhodla ukončit, byl nedávno odhalen prostřednictvím dvou fotografií. Telefon byl vyvíjen pod kódovým označením Northstar a v konečném výsledku měl dorazit jako Lumia 960. Nicméně Redmondský gigant v posledních dvou letech citelně omezil práce nad novými zařízeními, což stálo za zrušením také Lumie 750 nebo Lumie 850.

Model s názvem Northstar byl prvně používán jen interně jako inženýrský prototyp pro vývoj mobilních Windows 10. Designové zpracování doplněné o kovové prvky očividně vycházelo z předchozí generace (Lumia 950). Avšak s několika malými rozdíly. Například nejdou přehlédnout dva reproduktory v čele zařízení. Seznam specifikací počítal se Snapdragonem 820 od Qualcommu nebo QHD displejem.

Odhalený telefon sice nikdy nebyl označen jako Lumia 960, ale Microsoftu by asi nezbývalo jiné označení pro nejvyšší model v portfoliu. Podle nejnovějších informací Microsoft momentálně pracuje na novém zařízení, které nakonec vyjde pod značkou Surface namísto známé Lumie. Každopádně v nejbližších měsících má být více jasno kolem budoucnosti mobilních Windows.

Zdroj: windowscentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat