Google Fotky – chystají se nové funkce Android, aktualizováno

Google Fotky – chystají se nové funkce [Android, aktualizováno]
2017-06-03T08:55:17+02:00
• 3. 6. 2017

Aktualizováno 3. 6.

Nakonec jsme nemuseli čekat dlouho, až nám asistent začne nabízet výběr fotek k archivaci. Zatím nevíme, podle čeho vybírá fotky, které se skryjí z hlavního seznamu pořízených snímků. Pravděpodobně bude vybírat nadbytečné fotky, kde se nachází stejný objekt zájmu.

Původní článek 2. 6.

Google opět chystá novinky pro androidí aplikace Fotky. Náznaky byly objeveny v samotném kódu, kde hledali redaktoři webu Android Police. Zatím tedy nevíme, kdy dojde k odhalení nebo spuštění, ale může se tak stát i vzdáleně ze strany serverů Googlu.

První novinka se týká nedávno představené funkce Archivace, která umí skrýt vybrané snímky z hlavního seznamu. Ty jsou pak dostupné skrze nabídku v bočním menu. Nyní vše funguje manuálně, ale náznaky nasvědčují, že se brzy zapojí asistent, který je k dispozici v aplikaci. Ten by vám mohl doporučit archivaci některých fotografií. Jak bude systém fungovat nebo vybírat snímky k archivaci, nevíme.

Další novinka se bude týkat plovoucí zkratky, která je v aplikaci již od roku 2016. Zatím jste si tedy mohli aktivovat na některých zařízeních možnost zobrazení plovoucího náhledu v aplikaci pro focení. Skrze něj jste se dostali přímo do aplikace Google Fotky. Nově by se zde mohly objevit rychlé funkce pro sdílení, úpravu nebo archivaci.

Dále bychom se měli dočkat možnosti sdílených alb (automatické sdílení s vybranou osobou – funguje na základě rozeznání obličeje), což je funkce představená na letošní konferenci Google IO. Také by mělo být možné spuštění aplikace Google Fotky rovnou do sekce alb místo do přehledu všech fotografií. Také se plánují další funkce, ale k těm máme příliš málo informací.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat