Google Fotky získávají možnost archivace

Google Fotky získávají možnost archivace
2017-05-25T07:00:52+02:00
• 25. 5. 2017

Služba Google Fotky si prošla mnohými změnami, přičemž některé funkce stále schází. I tak se vývojáři snaží stále vylepšovat tuto službu. Brzy bychom se měli dočkat pokročilých funkcí, které byly ohlášeny na Google IO. Než se tak stane, tak byla přidána drobná novinka, která může být nápomocná.

Do této chvíle jste měli k dispozici stream/seznam všech fotografií, které jste za celou dobu pořídili. Samozřejmě je lze třídit do alb, ale i tak zde stále byly zobrazeny všechny fotografie v jednom dlouhém streamu. Nově je můžete přesunout do archívu, čímž v podstatě zmizí z tohoto seznamu.

Pakliže jste některé snímky přidaly do alb, zůstanou tam. Bude možné je dohledat a běžně zobrazit, ale nebudou se z nich vytvářet filmy nebo animace. Dalo by se říci, že je jen odklidíte stranou, abyste je nemuseli mít právě v jednom streamu.

Jakékoli fotky můžete skrýt ze zobrazení Fotky a přesunout je do archivu. Tak si ve fotkách můžete udělat pořádek a skrýt ty, které nechcete vidět tak často. Fotky, které archivujete: zůstanou v albech, do nichž byly přidány, ve výsledcích vyhledávání i ve složkách na zařízení, nebudou použity k vytváření filmů ani animací.

Ze samotného archívu je lze samozřejmě obnovit na původní místo. Nová funkce je dostupná pro Android, iOS i pro webovou verzi Google Fotek.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat