Uživatelé chytrých telefonů využívají 9 aplikací denně

Uživatelé chytrých telefonů využívají 9 aplikací denně
2017-05-06T10:15:12+02:00
• 6. 5. 2017

Majitelé chytrých telefonů používají daleko více aplikací, než tomu bylo v minulosti. Podle zprávy z App Annie používají uživatelé průměrně 30 aplikací měsíčně. Těchto 30 aplikací tvoří zhruba jednu třetinu až polovinu celkového počtu aplikací, které mají uživatelé ve svých telefonech nainstalované. Celkem 9 aplikací jsou zvyklí uživatelé používat každý den.

Android uživatelé hrají více her

Majitelé iPhonů používají o něco více aplikací než vlastníci Androidu.  Zároveň mají majitelé Androidu o 30 % více her.

Zpráva uvádí, že dochází k výraznému nárůstu, než se původně počítalo. V roce 2015 vydal Forrester Research studii, kde se odhadovalo, že uživatelé budou používat pouze pět nativních aplikací (aplikace, které nejsou v telefonu nainstalovány výrobcem) instalovaných z App Store. Dnes je to až 10 aplikací.

Rozdíl ve zprávách je tedy takový, že Forrester do své zprávy nezahrnul předinstalované aplikace, zatímco App Annie ano. Ty ve skutečnosti tvořily největší procento využívaných aplikací, v čele s hlavními prohlížeči obou systémů. Safari na iOS a Chrome na Androidu.


Ve výsledku to znamená, že pokud z měření App Annie odstraníme předinstalované aplikace, dostaneme se na stejná čísla, jako měl Forrester.

Stejně tak v roce 2015 Nielsen odhadoval, že se za dva roky, tedy v letošním roce, bude používat 26 až 27 aplikací. Trend využívání aplikací tedy každým rokem roste. Letos se dostáváme až k 30 aplikacím měsíčně.

Tento trend se řídí pravidlem 30:10. To znamená, že 30 aplikací za měsíc je 10 aplikací denně.

Vedle utilit a nástrojů patří k nejoblíbenějším kategoriím pochopitelně sociální sítě. To platí jak pro Android, tak i pro iOS. U Androidu je další oblíbenou kategorií komunikace. Na obou platformách se ještě často vyskytuje produktivita, z té se využívají až 4 aplikace denně.

Američané stráví v aplikacích měsíc ročně

S počtem využívaných aplikací roste i čas strávený v aplikacích. Průměrný denní čas v Americe je 2 hodiny a 15 minut. Z toho plyne, že Američané stráví v aplikacích jeden měsíc ročně. V Jižní Koreji, Brazílii, Mexiku nebo Japonsku to jsou až 3 hodiny denně.

V Brazílii a Mexiku polovinu času zabere sociální komunikace. V Jižní Koreji a v Japonsku tvoří 25 % času hraní her.

Zajímavé je, že 80 % používaných aplikací bylo mimo top stahovaných aplikací v daných zemích. Z toho vyplývá, že ačkoli jsou aplikace jako WhatsApp nebo Facebook dominantní v žebříčcích stahování, nejsou zdaleka tak využívané, jak by se mohlo zdát.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Je mi 22 let a studuji Tělovýchovu+žurnalistiku v Olomouci. Mezi mé největší koníčky patří sport. Především ale fotbal a posilování. Rád jezdím na kole, plavu a běhám, baví mě i zimní sporty jako lyžování a hokej. Rovněž se zajímám o zdravý životní styl. Pochopitelně se zajímám i mobilní telefony.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat