Vernee začne využívat pro své telefony desktopový systém OXI

Vernee začne využívat pro své telefony desktopový systém OXI
2017-03-30T08:29:24+02:00
• 30. 3. 2017
4

Výrobce telefonů Vernee představil na barcelonském veletrhu několik nových telefonů a nyní vyšla zpráva, že by tyto telefony mohly využívat desktopový systém OXI. Pro uživatele to znamená poměrně hodně. Nyní, když Samsung představil Galaxy S8 a Galaxy S8+, může být uživatelům jasnější, o co se asijské firmy snaží. Jde o projekt podobný tomu od Microsoftu s názvem Continuum. Stačí telefon propojit s monitorem a klávesnicí a na běžné pracovní záležitosti vám zcela zastoupí váš běžný počítač.

Z telefonu počítač

Vernee spolu s francouzským start-upem Auxens vyvinula software, který z mobilního telefonu po připojení kabelu k počítači udělá běžné desktopové prostředí. Prozatím se nejedná o každý nový telefon o Vernee, ale jen o pár speciálně upravených kousků. K počítači s HDMI konektorem uživatel připojí speciální redukci HDMI k USB-C a poté se na počítači spustí upravený systém OXI, který je založen na Androidu 7.

Jde o přidanou api k frameworku Android systému. Vernee tak o měsíc předběhlo jihokorejského konkurenta Samsung. Samsung má však tu výhodu, že novinka s názvem DeX je již v každém novém mobilu Galaxy S8 a S8+ a navíc není potřeba žádná složitá redukce, ale jen dockovací stanice. Navíc u Samsungu jde o propracovanější systém.

Prvním modelem, který bude mít OXI systém, bude Apollo X, který se teprve dostává do prodeje. Následovat by měl i top model Apollo 2, který má ale zpoždění s vypuštěním na trh, jelikož MediaTek začne výrobcům dodávat nové procesory Helio X30 nejdříve v dubnu tohoto roku.

Pokud znáte, jak vypadá prostředí OS Remix, tak nová OXI nadstavba vypadá podobně. A novinka od Samsungu DeX vypadá ještě podobněji.

oxi vernee

Podívejte se i na video, jak pracuje nový DeX na Samsungu Galaxy S8.

Zdroj: mysmartprice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Jan Hruška

2. 4. 2017, 17:27

s tou redukci mi to prijde mnohem jednodussi nez dockovaci stanice od samsungu. Jen mi na tom systemu vadi graficky design, oproti dexu nebo remixu to je obludnost, snad to je jen beta verze

Jan Stavěl

30. 3. 2017, 12:43

„[N]avíc není potřeba žádná *složitá* redukce, ale jen dokovací stanice.“
-To myslíte upřímně tohle? O_o

Karel Čapka

VIP 30. 3. 2017, 13:06

To, že jsem napsal „složitá“ je chybné. Díky

Petr Štěpánek

30. 3. 2017, 9:08

Takže budu mít notebook nebo PC s plnohodnotným systémem a budu mít možnost si to domastit androidem z telefonu. To už je lepší nějaký emulátor. Sice nebudu mít hned k dispozici všechny aplikace co mám aktuálně na founu, ale to jednou nainstaluji a je to stejné. Soubory se dají řešit přes cloud.
Nakonec už dnes můžu připojit jakýkoliv telefon s OTG k monitoru. V podstatě jakýkoliv usb dock k notes s externí kartou od displaylinku a máte hotovo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat