Apple se připojil ke skupině stojící za standardem Qi

Apple se připojil ke skupině stojící za standardem Qi
2017-02-17T07:00:14+02:00
• 17. 2. 2017

O bezdrátovém nabíjení se hovoří ve spojitosti s iPhonem již delší dobu. Měl ho dostat již nynější iPhone 7, stále jsme se ho však nedočkali, jelikož integrace této funkce bude vyžadovat změnu materiálů. Nyní se společnost Apple připojila ke skupině Wireless Power Consortium, která se stará o vývoj technologie bezdrátového nabíjení.

Wireless Power Consortium se také postaralo o propagaci bezdrátového nabíjení standardu Qi. Apple se připojil k této skupině z důvodu přispívání a otevřeného vývoje budoucích technologií týkajícího se nabíjení.

Ačkoli se spekulovalo, že nabídne výrobce iPhonů své vlastní řešení a hovořilo se i o bezdotykovém nabíjení na dálku, pravděpodobně bude u iPhonu 8 použito právě bezdrátové nabíjení standardu Qi. To používají již dnes značky ostatních smartphonů a koneckonců i samotný Apple u hodinek Apple Watch.

Bude tak rozhodně zajímavé sledovat, s jakou slávou bude Apple představovat tuto technologii v novém iPhonu. První telefon s bezdrátovým standardem Qi se objevil již v roce 2011 od LG. Uvidíme, zda však nakonec opravdu Apple tuto technologie nějak nevylepší.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat