NO.1 F1 – fitness hodinky s dobrými funkcemi minirecenze

NO.1 F1 – fitness hodinky s dobrými funkcemi [minirecenze]
2017-02-17T07:15:50+02:00
• 17. 2. 2017
3

Patřím mezi sportovce a při svých aktivitách využívám fitness náramek společnosti Fitbit. Rozhodl jsem se však pro vás vyzkoušet fitness náramek z levnějších cenové kategorie, kterým je NO.1 F1 s měřičem aktuálního tepu.

Obsah balení

Náramek byl uložen v malé čtvercové krabičce. Ta je klasicky vyrobená z ekologického papíru, který je tvrdý, aby zabránil poškození náramku. Výrobce se pravděpodobně snažil balením zaujmout. Krabička je celá černá se stříbrným nápisem NO.1 F1 – sport never stop.

Krabička šla špatně otevřít, takže se připravte na první souboj, nicméně po chvilce se podařilo. Zaujme vás především rozložení uvnitř, protože si výrobce dal záležet na „wow“ efektu. F1 vypadá velmi vydařeně a luxusně.

Tenká vystouplá část na levé straně je otevírací. Zde se ukrývá USB nabíjecí kabel a nic víc. Pod hlavní části je ukryt malý návod, ve kterém se nacházejí informace, jak dané zařízení spárovat, případně, jakou aplikaci si máte stáhnout.

V balení se nachází:

  • fitness náramek
  • USB kabel pro nabíjení
  • návod

Konstrukce a materiál

Důležitou částí každého fitness náramku je použitý materiál a délka řemínku. Byla použita na dotek příjemná hmota, která nezadržuje vlhkost. Musím podotknout, že řemínek má mnoho otvorů pro různé velikosti a na své si přijdou i uživatelé s extrémně velkým zápěstím. Dle mého názoru by s tím nemusel být žádný problém.

Ve vnitřní části náramku je umístěna vystouplá část, ve které je ukryt senzor tepu. Ten v případě měření vyzařuje ostré zelené světlo, kterým skenuje aktuální tep. Celá tato část je připevněna čtyřmi šroubky, které nijak z konstrukce nevystupují.

Vedle senzoru tepu jsou umístěny dvě zlaté tečky, které fungují jako nabíječka. Nabíjecí kabel jednoduše přiložíte a skrytý magnet se postará o další práci, uchycení je tedy magnetické.

Hardware

Specifikace nejsou u fitness náramku nijak důležitou informací, protože je důležitá hlavně funkčnost a přesnost. Výkon jde tedy stranou.

  • Procesor: Didlog 14580
  • Senzory: tepový a pohybový
  • Podpora OS u mobilů: Android 4.4 a vyšší + iOS 8.0 a vyšší
  • Bluetooth 4.0
  • Velikost displeje: 0,91 palce
  • Kapacita baterie: 230 mAh
  • Ochrana: IP68
  • Váha: 30 g
  • Rozměry: 42,5 x 21 x 10,5 mm

Displej

U NO.1 F1 byl použit displej o velikosti 0,91 palců s úspornou technologií OLED. Pravý a levý okraj je dotykový a můžete tak ovládat zobrazované informace. Na hlavní obrazovce se zobrazují informace o stavu nabití baterie, aktuální čas, datum a den v týdnu.

Software

Měl jsem trochu obavy o aplikaci, ale výrobce si dal více záležet. V aplikaci se po synchronizaci zobrazují aktuální informace. Sledovat informace máte možnost celkem ze tří obrazovek. Na první je vyobrazen počet korků v daném dni, níže jsou pak tři položky s délkou trasy, spálenými kaloriemi a kvalitou pohybu v aktuálním dni.

Druhá obrazovka vás informuje o délce a kvalitě vašeho spánku. Ve velkém kolečku je počet hodin, které jste prospali. Spánek je dále rozdělen na hluboký, lehký a taktéž je ukázán počet vzbuzení.

Třetí a poslední obrazovka ukazuje váš tep, pokud je zařízení připojeno přes bluetooth. Pro správné měření je potřeba mít náramek dostatečně na kůži a chvíli vyčkat.

Od ostatních fitness náramků z Číny se mi u tohoto líbí, že tep měří kontinuálně. Během tréninku tak můžete kontrolovat vaši frekvenci a dosahovat lepších výsledků například při hubnutí. Aktuální tep lze sledovat i na displeji, není tudíž potřeba mobilního telefonu.

 

Baterie

Výdrž baterie je překvapivá. Díky použité OLED technologii je náramek šetrný k baterii a při každodenním nošení mi po 14 dnech ubyla pouze jedna čárka z baterie. Nabíjet tak budete po hodně dlouhých intervalech, což je výhoda.

Souhrn

Tento fitness náramek poslouží hlavně těm, kteří nechtějí vyhazovat své drahocenné peníze za drahé kousky v podobě několika tisíc korun. NO.1 F1 totiž vyjde pouze na cca 740 Kč a pro nenáročné uživatele je plně dostačující.

Děkujeme internetovému obchodu Tinydeal.com za zapůjčení náramku. Jestliže jste se rozhodli pro jeho koupi, pak jej naleznete pod tímto odkazem s aktuálně nejnižší cenou na internetu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

No právě se sporttesterem s hrudním pásem a také lékařským měřičem:-) Ano, někdy se to i +- shodovalo, ale celkově se nedalo na náramek spoléhat.

A jak jsi to porovnával? Já mám Mi band 2 a to měření je docela v pohodě +/- 5% porovnával jsem podle měřiče tlaku při různý zátěži :-) Dokonce jsem jednou málem boural v autě a jak mi vyletěl adrenalin, tak jsem ze zvědavosti dal měření a měl jsem 130, takže tomu věřím.

No.1 F1 jsem také pořídil, jen tak ze zvědavosti. Výdrž je fajn, ale měření tepu je oproti kvalitním sporttesterům spíš jen tak pro legraci (stejně jako u jiných podobných zařízení, takový Xiaomi MiBand 2 je na tom ještě hůře).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat