HTC One X10 se poodhaluje aktualizováno

HTC One X10 se poodhaluje [aktualizováno]
2017-01-04T19:20:23+02:00
• 4. 1. 2017
1

Aktualizováno 4. 1. 2017

Zpravidla se dočkáme u výrobců, že další generace smartphonu jedné linie je výkonnější a vybavenější. HTC nechce jít touto cestou a spíše plánuje uvedení mírně renovovaného smartphonu. Podle dostupných informací bude model One X10 nejvíce odlišný od One X9 po stránce vzhledu, přičemž specifikace budou velmi podobné.

Uniklá podobě HTC One X10

K představení novinky má dojít během prvního čtvrtletí tohoto roku, pravděpodobně na veletrhu MWC příští měsíc.

Původní článek 21. 12. 2016

Začátek nového roku začne hned z úvodu chrlit v nadupaném tempu nová mobilní zařízení. Jedno takové uniklo do čínských médií a tentokrát patří společnosti HTC. Model One X9 uvedený na konci prosince roku 2015 si vyslouží svého nástupce, který pochopitelně získá název One X10. Prozrazený telefon by měl získat výbavu charakteristickou pro střední třídu, takže opět nepůjde o nijak nadupanou novinku.

HTC One X9

Vpředu se má objevit 5,5palcový displej s rozlišením 1 920 x 1 080 pixelů. Výkon mu bude asi dodávat osmijádrový procesor Helio P10 od MediaTeku taktovaný na frekvenci 2 GHz a grafický čip Mali-T860. Vnitřní výbava pokračuje například operační pamětí RAM o velikosti 3 GB. Zadní část zabere 13megapixelový senzor fotoaparátu, který ke všemu doplní optická stabilizace obrazu (OIS).

Kromě klíčových specifikací jsou ještě k dispozici informace týkající se data oficiálního představení a orientační cena pro koncové zákazníky. Telefon bychom mohli očekávat během ledna 2017 za cenu v přepočtu 7 482 Kč bez daně. Nakonec první přesnější zprávy může přinést veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas, jehož začátek je už za necelých 14 dnů.

Zdroje: playfuldroid.com, venturebeat.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Lukáš Biel

6. 1. 2017, 10:53

HTC si pod sebou podřezává větev

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat