Asus na CESu představil ZenFone 3 Zoom a ZenFone AR

Asus na CESu představil ZenFone 3 Zoom a ZenFone AR
2017-01-05T16:39:25+02:00
• 4. 1. 2017
3

Na letošním CESu si již svou prezentaci odbyl i Asus, který do světa technologií přispěl dvěma smartphony. Jedním z nich je další přírůstek do již existující řady ZenFone 3. Novinka nese označení ZenFone 3 Zoom a jak již název prozrazuje, nabídne zejména dobré fotografické schopnosti. Druhým představeným je Asus ZenFone AR, což je historicky teprve druhý telefon s podporou technologie Google Tango. Chlubit se ale může i celosvětovým prvenstvím, a to díky kombinaci platformy Daydream VR s předchozí zmíněnou technologií.

ZenFone 3 Zoom – dvojočko s obří baterií

Model Zoom byl s druhou řadou telefonů ZenFone opomenut, a tak je ZenFone 3 Zoom nástupcem původního ZenFone Zoom, který byl představen před dvěma lety. Novinka svým designem místy nápadně připomíná iPhone 7 Plus – díky dvojici fotoaparátů v levé horní části zadní strany. Co se specifikací týče, patří telefon celkově spíše k průměru a z řady moc nevybočuje.

To nejpodstatnější skrývá na zádech oválné sklíčko – dvojici 12MPx fotoaparátů Sony IMX362. Jeden s úhlem záběru 25 mm a druhý s 56 mm. K dispozici je 12násobný digitální zoom a až 2,3násobný optický zoom. Přiblížení však obstarává jen jeden ze snímačů. Společně pak dokáží vytvářet bokeh efekt, podobně jako obdobná technologie od Applu. Objekt v popředí tak zůstane perfektně ostrý, zatímco pozadí může být výrazněji rozostřené.

Procesorem je osmijádrový Snapdragon 625, displej má úhlopříčku 5,5 palců a nabízí FullHD rozlišení, krytý je kryt sklem Gorilla Glass 5. Operační paměť má 3/4 GB a úložiště je dostupné hned ve třech variantách – 32GB / 64GB / 128GB.

Zaujmout může i nadstandardně velký akumulátor s kapacitou 5000 mAh, což znamená téměř zaručenou dvoudenní výdrž. Telefon bude k dispozici v barvách Rose Gold, Glacier Silver a Sapphire Black. Zahájení prodeje je plánováno již na únor a cena i dostupnost bude oznámena později.

ZenFone AR – nabitý technologiemi

Zajímavějším z dvojice je ZenFone AR, který je svým způsobem unikátní. Informace o něm unikly již začátkem roku a dnes došlo k oficiálnímu odhalení. Definitivně se tak potvrdily některé z dřívějších spekulací. A podobně jako výše zmíněná novinka i ZenFone AR díky tvaru těla a domovskému tlačítku na první pohled připomíná produkty konkurence.

ZenFone AR je unikátní tím, že disponuje jak technologií Google Tango (rozšířená realita), tak i platformou Daydream VR (virtuální realita). Tím se nejen uživatelům, ale i vývojářům naskýtají nové obzory, jelikož technologie se mohou skvěle doplňovat a fungovat společně, přestože nejsou z hlediska implementace v telefonu nijak kombinované.

Stále je však velký otazník nad tím, jaká je vlastně budoucnost a hlavní účel těchto vymožeností. V současnosti je k dispozici zhruba 30 aplikací, která Tango v praxi využívají. Možnosti jsou ale stále zcela neprozkoumané a pro běžné uživatele zatím futuristická výbava postrádá smysl.

Ale zpět k výbavě. Procesorem je Snapdragon 821, který je pro Tango optimalizovaný a k dobrému výkonu zajisté dopomůže i 8GB operační paměť. Vzhledem ke schopnostem z oblasti virtuální reality se nešetřilo ani na displeji. Pro panel typu AMOLED byla zvolena byla úhlopříčka 5,7 palců a rozlišení činí 1440 x 2560 pixelů. O kvalitní obraz tak nebude nouze.

Tango je dále podpořeno 23MPx fotoaparátem a senzorem pohybu, společně se snímačem hloubky záběru. Vše se podařilo poměrně elegantně vměstnat do modulu na zádech telefonu. Systémem je konečně nový Android 7.0 Nougat.

Předpokládá se, že telefon se na trh dostane někdy ve druhé čtvrtině letošního roku, kdy bude upřesněna i dostupnost a především cena. Necháme se tedy překvapit, kolik si Asus za nový smartphone naúčtuje.

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Martin Novotný

5. 1. 2017, 5:30

no co se tyce toho asusu zoom,tak ja uz to ma pul toku takovy fotak na Oukitel K6000 pro , do dvou metru celkem ostree a dal vse rozmazane… ????

Dovolím si podotknout, že i softwarem je živ fotoaparát. Takže když 2 dělají totéž výsledek nemusí být totéž ani pokud použijí stejný materiál! A u dualu to platí snad 2x!

Wtf, vždyť to je úplně jiný snímač u toho vašeho Mňoukitelu!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat