Galaxy Note 7 – jak rozeznat vadnou sérii před koupí

Galaxy Note 7 – jak rozeznat vadnou sérii před koupí
2016-09-10T07:39:22+02:00
• 10. 9. 2016

Samsung to nyní nemá vůbec jednoduché. Stále se objevují problémy s Galaxy Note 7, přičemž zasáhl například u americký úřad pro letectví, který vydal doporučení pro letecké společnosti. V tuto chvíli se po celém světě řeší, jak nejrychleji svolat všechny vadné kusy tohoto smartphonu.

V USA se dokonce pracuje na legislativní změně, která by postihovala prodej vadné série Galaxy Note 7. Jednoduše se tímto krokem chce docílit, aby se neprodal ani jeden model z první série. Avšak nyní vzniká otázka, jak vůbec poznat v obchodech, jestli se jedná o Galaxy Note 7 s chybnou baterií nebo o nový opravený model.

Nejen aerolinky zakázaly používání Galaxy Note 7

Ačkoliv české zastoupení Samsungu, respektive oficiální stránky zatím nic neuvádí k této věci, tak australská pobočka již zveřejnila informaci, jak poznat novou sérii. Na samotné krabici ke Galaxy Note 7 bude nová nálepka.

note-7-box-2 imei

Původní vs. nová

U nové opravené série uvidíte v první řádě písmeno S (safe), přičemž samotná nálepka je navíc obohacena o malý čtvereček v pravém dolním rohu. To jsou jediné oficiální poznávací znaky. Zde je nutné dodat, že u pochybných obchodníků se pravděpodobně setkáme s možností podvrhu, ale snad se nikdo nepokusí prodávat potencionálně nebezpečné zařízení.

Samsung to nebude mít lehké, zejména s ohledem na to, že se blíží Vánoce. Do té doby bude muset velmi aktivně a hbitě jednat, aby se mu vrátily investice. Mezitím se objevují názory, že by měl vydat OTA aktualizaci pro Galaxy Note 7 (pro chybnou sérii), která by samotný mobil deaktivovala, aby nedošlo k další újmě na majetku a zdraví.

Zdroje: ausdroid.net, samsung.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat