Nejen aerolinky zakázaly používání Galaxy Note 7

Nejen aerolinky zakázaly používání Galaxy Note 7
2016-09-09T08:44:30+02:00
• 9. 9. 2016
3

Samsung nyní musí řešit nepovedený start prodejů novinky Galaxy Note 7. Problém se ukrývá v chybných bateriích, které mohou způsobit poškození nejen zařízení. Samsung se již vyjádřil ke vzniklé situaci, přičemž i v Česku bude možné vyměnit chybnou sérii za novou.

Note 7

Výrobce utratí nemalé peníze za výměny, přičemž se bude pokoušet, aby se mu vzniklé náklady vrátily. Bohužel celá situace není zcela vyřešena, přičemž již nyní vznikají nejrůznější nařízení, které budou limitovat současné majitele smartophonů Galaxy Note 7.

V poslední době se objevily další informace o explozích nebo hoření Galaxy Note 7. Zaznamenali jsme zprávy, že například byl poškozen hotelový pokoj, že kvůli tomuto mobilu shořelo auto nebo dokonce celý dům. Samozřejmě musí proběhnout vyšetřování, ale právě kvůli tomuto již první společnosti vydaly nařízení o používání tohoto smartphonu.

Konkrétně aerolinky Qantas a Virgin Australia zakázaly používání Samsungu Galaxy Note 7 v jejich letadlech. Sice můžete mít smartphone u sebe, ale nesmíte jej používat či jej nabíjet. Nesmíte jej ani nechat v kufru v nákladovém prostoru.

Aby toho nebylo málo, letecký úřad v USA (FAA) vydal doporučení, že cestující nemají zapínat Samsung Galaxy Note 7 v letadlech, ani jej nabíjet. Je vidět, že nikdo nechce podcenit problém, který byl způsoben výrobní vadou.

Co je vlastně špatně?

Samsung se od počátku věnuje tomuto problému, přičemž nastartoval výměnný program. Naštěstí se nesnaží cokoliv tajit a na svých stránkách přímo uvádí, v čem je problém u Galaxy Note 7, jehož baterie jsou z dílny tohoto výrobce.

Na základě testování jsme došli k závěru, že se jedná o vzácnou výrobní závadu baterie telefonu. Případy přehřátí baterie se vyskytovaly tehdy, pokud anoda a katoda přišly do společného kontaktu. Ačkoliv se jedná o ojedinělý problém s baterií, je pro nás prioritou bezpečnost našich zákazníků, a proto jsme došli k rozhodnutí vyměnit vám vaše stávající Galaxy Note7 zařízení za nové.

Kompletní informace jsou k dispozici na oficiální stránce Samsungu. Výměnný program startuje v naší zemi již 19. září.

Zdroje: samsung.com, androidauthority.com, gsmarena.com, reuters.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Myslím že je to věc která se stane…
Stačí se podívat do automobilového průmyslu.

Petr Hošek

9. 9. 2016, 9:01

Tak super telefon a spolehlivost Samsungu jde do prde.e,za 20000,-proč ne, akorat že s ním nikam nemůžeš…

Ján Valkovič

9. 9. 2016, 10:18

Prebieha zvolavacka, ak by som mal Note 7 urcite by som ho nepouzival a snazil by som sa cim skor ho vratit. Je zvlastne, ze ho ludia stale pouzivaju.
Tie zakazy sa po skonceni zvolavacky do par tyzdnov zrusia

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat