První obrázky chystaného chytrého prstenu od Samsungu

První obrázky chystaného chytrého prstenu od Samsungu
2016-09-10T08:39:07+02:00
• 10. 9. 2016

Nositelná elektronická zařízení jsou v poslední době stále více populárnější. Mezi nejvíce nošené patří chytré hodinky a chytré náramky. V pozadí zůstavají chytré prsteny, a to proto, že využívají technologii NFC, kterou mnoho telefonů nemá. A do této oblasti chytrých prstenů se pustil i největší výrobce chytrých telefonů, s operačním systémem Android, společnost Samsung.

samsung_logo-svg

Revoluční schopnosti, nebo jen kopie konkurence?

Již koncem loňského roku si Samsung nechal patentovat různé zpracování smart ringu, avšak až nyní se objevily první nákresy, jak by finální produkt mohl vypadat. Podle náčrtu můžeme soudit, k čemu budeme moci prsten využít. Nachází se na něm tlačítka pro ovládání hlasitosti, takže zařízení, které bude s ním spárováno, budeme moci ovládat. Pomocí zařízení bude pravděpodobně možné i zvednout příchozí hovor, či vložit do něj microSD kartu. Kromě toho bude obsahovat senzory, jako je pohybový senzor, senzor srdečního tepu, NFC čip, a dokonce i Bluetooth. Výsledná podoba prstenů však není i teď jistá.
samsung_smart_ring-1420x888
Pokud se Samsung rozhodne vypustit NFC čip, uvolní nově vzniklý prostor místo funkci Samsung Pay, díky kterému bude naprosto jednoduché platit u různých terminálů pouhým přiložením ruky s prstenem.

Samotný obrázek patentu nepodává přílišné informace o tom, co daný prsten bude obsahovat, avšak alespoň se můžeme domnívat, co vše nabídne. Doposud není vůbec zřejmé, kdy bude zařízení hotové a kdy bude dostupné k prodeji a za jakou cenu. Nositelné technologie se poměrně rychle vyvíjejí, a tak bude zajímavé sledovat jejich proměny časem a také to, aby Samsung nezaspal dobu a nepřišel s tímto zařízením na trh, až budou jiné, nové trendy.

samsung-smart-ring-figure-part-1

Zdroje: phoneradar.com, androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat