Nexusy 2016 – noční mód a dvojité poklepání na displeji?

Nexusy 2016 – noční mód a dvojité poklepání na displeji?
2016-08-04T22:11:37+02:00
• 4. 8. 2016
6

V tuto chvíli je k dispozici poslední Developer Preview verze Androidu N. V dohledné době se máme dočkat oficiálního uvedení finálního Androidu 7.0. V podstatě už nyní víme o všech novinkách, které se v systému ukrývají.

Tudíž nečekáme jakékoliv zásadní změny, ale možná na nás bude čekat jedno nebo dvě překvapení. Zatím tedy není jisté, že se tak stane, stále může dojít ke zrušení.

Novinkou má být specifická funkce pro nadcházející Nexus smartphony. Ty by měly dostat možnost dvojího poklepání na displeji, po kterém dojde k ambientnímu zobrazení informací na displeji v úsporné podobě. V podstatě se bude jednat o podobnou funkci, jakou mají současné Nexusy, ale u nich stačilo jen zvednout zařízení a došlo k zobrazení.

nexus2cee_ambientquickcheck_loop1

Odkaz na animaci

Další novinkou se může stát noční režim, ale ne v takové podobě, jakou byste očekávali. Již jsme se dozvěděli, že z Androidu N byl odstraněn noční režim zejména z důvodů jeho náročnosti a problémům s přístupností.

Google přidá možnost otevření notifikační lišty pomocí čtečky prstů

Možná se vývojářům podařilo přijít na kompromis a začlení do nových Nexusů odlehčený noční režim. U něj dojde jen k vypnutí modré barvy, respektive deaktivování modrých subpixelů, což by mělo mít příznivý vliv (Ohřejte studené světlo svého monitoru a šetřete oči, root.cz). Odlehčený noční režim bude možné nastavit na konkrétní dobu nebo na automatické přepínání podle západu slunce.

nexus2cee_Screenshot_20160802-162329-668x1188 nexus2cee_screentint_loop1_small

Zatím není jisté, jestli se tyto novinky objeví, nebo budou zrušeny. Taktéž není jisté, jestli se lehký noční režim dostane do současných Nexusů. U možnosti dvojitého poklepání lze předpokládat, že tuto funkci dostanou jen Nexusy 2016.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Současný ambient disp. mi vůbec nevyhovuje na mém N6. Na to že mám amoled, tak se neúměrně zvýšila spotřeba a tak jsem ho po měsíci přestal používat. To dvojité poklepání bych bral.

Milan Strnadel

5. 8. 2016, 0:22

f.lux vsem kdo ma roor doporucuji, tenhle skvely program :)

Lukáš Witpeerd

4. 8. 2016, 23:51

Jelikož můj N6P dvojité poklepání podporuje (pro rozsvícení displeje), nevidím důvod, pročby to neměl podporovat.

Pavel Varga

4. 8. 2016, 23:15

Noční režim ve smyslu ztlumení modré barvy a „zoranžovění“ displeje obsahuje už i developer preview Androidu 7.0 na starších Nexusech, takže tohle by se snad mělo dostat na všechny Nexusy, co budou podporovat Android Nougat

Přemysl Vaculík

VIP 4. 8. 2016, 23:37

To ano, je to i v poslední verzi, ale jen jako přepínač v rychlých volbách. V nastavení to není a nelze zvolit pravidla.

Ján Valkovič

5. 8. 2016, 7:56

Na AMA (Reddit)[1] ludia z Googlu tvrdili, ze nocny rezim nestihnu dokoncit a teda nebude sucastou N. V DP5 je ikonka na rychle spustenie, da sa aj nastavit (dlhe podrzanie alebo tuner pouzivatelskeho prostredia), ale vzhladom na umiestnenie konfiguracie sa da chapat len ako exprimentalna funkcia. Preto je pritomnost nocneho rezimu prekvapenim

[1] http://9to5google.com/2016/07/19/android-7-nougat-ama-roundup/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat