Expert Microsoftu na výrobu kamer se vrací do Nokie

Expert Microsoftu na výrobu kamer se vrací do Nokie
2016-08-05T07:35:31+02:00
• 5. 8. 2016

Microsoft postupně redukuje svůj tým vyvíjející hardware pro mobily s operačním systémem Windows Phone. Do této doby již propustil přes 2850 zaměstnanců, kteří byli původně převzati z finské firmy Nokia. Tu v roce 2014 zakoupil za 7,2 miliard amerických dolarů. Nejvýznamnější expert na výrobu kamer pro mobilní zařízení Juhu Alakarhu opouští Microsoft a vrací se zpátky do Nokie.

Juha-Alakarhu-Lumia-830

Na čem se bude Alakarhu podílet?

Juhu Alakarhu stojí za vývojem prémiových kamer PureView pro řadu mobilů Lumia. Alakarhu, jeden z nejlepších současných vývojářů fotoaparátů v Microsoftu, se připojí skoro ke třem dalším tisícům osob a najde si práci jinde. Konkrétně v části Nokie nezakoupené Microsoftem, kde se bude podílet a vývoji Nokia Ozo VR. Jedná se o profesionální 360° kameru v hodnotě 60 000 USD, což činí necelých 1,5 milionu Kč. Například filmové studio Disney již podepsalo s Nokií smlouvu o budoucím využití této profesionální kamery.

nokia-ozo-on-mount

Alakarhu není jediným top vývojářem fotoaparátů pro mobilní zařízení, který již odešel z Microsoftu. Ještě před nákupem mobilní divize Nokie odešel špičkový Ari Partinen ke konkurenčnímu Applu.

Zdroje: theverge.com, businessinsider.com, arstechnica.com, roadtovr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat